Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

B.al Assadas sako, kad susitiks su R.T.Erdoganu tik jei Turkija pasitrauks iš Sirijos

Sirijos vadovas Basharas al Assadas sakė, kad susitiks su turkų prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu tik tuo atveju, jei Turkija išves karius iš Šiaurės Sirijos, sakoma ketvirtadienį paskelbtame Rusijos žiniasklaidos interviu.
Basharas al Assadas
Basharas al Assadas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jo komentarai nuskambėjo praėjus dienai po susitikimo su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, kuris siekia atkurti R.T.Erdogano ir B.al Assado santykius, nutrūkusius 2011 metais Sirijoje prasidėjus karui.

„(Bet koks susitikimas) susijęs su tuo, kad pasieksime tašką, kai Turkija bus pasirengusi – visiškai ir be jokių abejonių – galutinai pasitraukti iš Sirijos teritorijos“, – sakė B.al Assadas Rusijos valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“.

Į Maskvą atvykęs Sirijos lyderis antradienį pareikalavo, kad Turkija kartu su pasitraukimu nutrauktų „paramą terorizmui“, turėdamas omenyje sukilėlių grupuotes, kurios kontroliuoja Šiaurės Sirijos regionus ir priešinasi Damaskui.

„Tai vienintelis būdas, kaip gali įvykti mano susitikimas su R.T.Erdoganu“, – cituojamas B.al Assadas.

„Kokią reikšmę turėtų bet koks susitikimas ir kam jį rengti, jei jis nepadės užbaigti karo Sirijoje?“ – pridūrė jis.

R.T.Erdoganas ir B.al Assadas pirmame šio amžiaus dešimtmetyje palaikė draugiškus santykius po daugelį metų trukusios įtampos tarp jų šalių po Osmanų imperijos žlugimo.

Tačiau Sirijos pilietinis karas, per kurį žuvo apie 500 000 žmonių ir milijonai buvo priversti palikti savo namus, sukėlė įtampą Damasko ir Ankaros, kuri jau seniai remia B.al Assadui besipriešinančias sukilėlių grupuotes, santykiuose.

Pasak turkų žiniasklaidos, Irano, Rusijos, Turkijos ir Sirijos diplomatai šią savaitę turėtų susitikti Maskvoje, siekiant sudaryti sąlygas užsienio reikalų ministrų susitikimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas