Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

B.Netanyahu ir M.Pompeo pažadėjo atremsi Irano „agresiją“

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo ir Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu trečiadienį pažadėjo atremti Irano „agresiją“, susitikę Jeruzalėje kelios savaitės iki izraeliečių parlamento rinkimų.
JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo Slovakijoje
JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo Slovakijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

B.Netanyahu sakė, kad JAV prezidento Donaldo Trumpo daromas spaudimas Iranui jau duoda rezultatų. Jis turėjo omenyje Vašingtono pasitraukimą iš 2015 metais sudarytos istorinės daugiašalės sutarties, kuria Teheranas įsipareigojo apriboti savo branduolinę programą, ir Iranui taikytų Amerikos sankcijų grąžinimą.

„Turime jį didinti, turime jį plėsti, ir Jungtinės Valstijos bei Izraelis dirba kartu, glaudžiai koordinuodami veiksmus, kad atremtų Irano agresiją regione ir pasaulyje“, – premjeras sakė žurnalistams atvykus M.Pompeo.

Praeitą mėnesį Varšuvoje surengtoje konferencijoje dėl padėties Vidurio Rytuose, kurioje dalyvavo arabų valstybės ir Izraelis, M.Pompeo sakė, kad vykstančios diskusijos, be kitų klausimų, apima pastangas „stabdyti Irano siautėjimą regione“.

JAV diplomatijos vadovas taip pat atkreipė dėmesį į Irano raginimus sunaikinti Izraelį.

„Kadangi tokie grasinimai yra Izraelio gyvenimo kasdienybė, tęsiame savo neprilygstamą įsipareigojimą Izraelio saugumui ir tvirtai palaikome jūsų teisę gintis“, – pabrėžė M.Pompeo.

B.Netanyahu pakartojo pažadą, kad neleis Irano pajėgoms įsitvirtinti kaimyninėje Sirijoje, kur šiitiška respublika remia prezidento Basharo al Assado režimą.

Izraelis surengė šimtus aviacijos smūgių prieš Irano ir Teherano remiamo Libano šiitų sukarinto judėjimo „Hizbollah“ taikinius Sirijoje.

„Nėra jokių mūsų veiksmų laisvės ribų, ir labai vertiname faktą, kad Jungtinės Valstijos remia mūsų vykdomus veiksmus“, – sakė B.Netanyahu.

Premjeras, patiriantis rimtą centristų aljanso iššūkį artėjant balandžio 9-osios rinkimams, kitą savaitę apsilankys Vašingtone ir ten dukart susitiks su D.Trumpu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas