Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

B. Netanyahu: Izraelis pasirengęs labai intensyviai operacijai Libano pasienyje

Ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) trečiadienį pareiškė, kad Izraelis yra pasirengęs labai intensyviai operacijai palei sieną su Libanu, kur Izraelio kariai beveik kasdien susišaudo su grupuotės „Hezbollah“ kovotojais.
Atakos Libane / Ayal Margolin / ZUMAPRESS.com
Atakos Libane / Ayal Margolin / ZUMAPRESS.com

„Esame pasirengę labai intensyviai operacijai šiaurėje. Vienaip ar kitaip atkursime saugumą šiaurėje“, – sakė B. Netanyahu, lankydamasis pasienio zonoje.

Pastarąją savaitę suintensyvėjo Izraelio ir Irano remiamo „Hezbollah“, kuris yra islamistų grupuotės „Hamas“ sąjungininkas, susišaudymai, o Izraelis ne kartą smogė toliau į Libano teritoriją.

Premjero koalicijos partneriai kraštutiniai dešinieji – nacionalinio saugumo ministras Itamaras Ben-Gviras ir finansų ministras Bezalelis Smotrichas (Bezalelis Smotričas) – pastarosiomis dienomis ragino imtis skubių veiksmų, kad būtų atkurtas Šiaurės Izraelio saugumas.

„Jie degina mus čia, [tad] visos „Hezbollah“ tvirtovės taip pat turėtų degti ir būti sunaikintos. KARAS!“ – antradienį įraše platformoje „Telegram“ teigė I. Ben-Gviras.

B. Smotrichas pirmadienį sakė: „Mes turime perkelti saugumo juostą iš Izraelio teritorijos Galilėjoje į Pietų Libaną, įskaitant antžeminę invaziją, teritorijos okupaciją ir „Hezbollah“ teroristų bei šimtų tūkstančių libaniečių, tarp kurių slepiasi „Hezbollah“, perkėlimą į kitą Litani upės krantą“, beveik 30 km į šiaurę nuo sienos.

Naujienų agentūros AFP duomenimis, per beveik aštuonis smurto pasienyje mėnesius Libane žuvo mažiausiai 455 žmonės, daugiausia kovotojai, bet taip pat ir daugiau kaip 80 civilių.

Izraelis teigia, kad jo pusėje žuvo 14 karių ir 11 civilių. 

Dešimtys tūkstančių žmonių abiejose sienospusėse buvo priversti palikti namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas