Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
18:25 /20:55

B. Netanyahu kariams Libano pasienyje: kartu mes laimėsime

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) sekmadienį aplankęs Libano pasienyje dislokuotus karius pažadėjo pergalę prieš Libano ginkluotąją grupuotę „Hezbollah“.
GIL COHEN-MAGEN / via REUTERS
GIL COHEN-MAGEN / via REUTERS

B. Netanyahu sekmadienį pareiškė, kad jo šalies kariuomenė per metus nuo spalio 7-osios „Hamas“ išpuolio, dėl kurio šalis kariauja dviejuose karuose, „visiškai pakeitė realybę“.

B. Netanyahu sakė kariams, kad Izraelis laimės, kariaudamas su kovotojais Gazos Ruože ir Libane ir ruošdamasis smogti Iranui, praėjus beveik lygiai metams nuo precedento neturinčio palestiniečių „Hamas“ kovotojų išpuolio, sukėlusio karą Gazos ruože.

Rugsėjo pabaigoje Izraelis sutelkė dėmesį į šiaurę ir suintensyvino karinius veiksmus prieš Irano remiamą „Hezbollah“, „Hamas“ sąjungininkę, su kuria Izraelis beveik metus kasdien apsikeisdavo ugnimi. 

„Prieš metus patyrėme siaubingą smūgį. Per pastaruosius 12 mėnesių visiškai pakeitėme realybę“, – kariams LIbano pasienyje sakė B. Netanyahu, pranešė jo biuras.

„Visas pasaulis stebisi jūsų smūgiais mūsų priešams, ir aš jus sveikinu (...) Kartu mes kovosime ir drauge bei su Dievo pagalba laimėsime“, – jo biuro išplatintame pranešime cituojamas premjeras. 

Izraelio kariuomenė pranešė, kad jos pajėgos apsupo Džabalijos rajoną centrinėje Gazos Ruožo dalyje, kur „Hamas“ bando atkurti savo operatyvinius pajėgumus.

Gazos Ruožo civilinės gynybos agentūra sekmadienį pranešė, kad per Izraelio antskrydžius Džabalijos rajone teritorijos šiaurėje žuvo mažiausiai 17 žmonių, įskaitant devynis vaikus.

Pernai spalį B. Netanyahu pažadėjo „sutriuškinti (...) ir sunaikinti“ „Hamas“, tačiau kariai grįžo į kelias Gazos Ruožo teritorijas, kuriose anksčiau vykdė operacijas prieš „Hamas“, ir rado persigrupavusius kovotojus.

Savaitės pradžioje Izraelio kariuomenė pradėjo antžemines operacijas prieš kovotojų grupuotę „Hezbollah“ Pietų Libane.

Izraelis skelbia apie padidintą parengtį prieš pirmadienį minimas beprecedenčio spalio 7-osios islamistų grupuotės „Hamas“ išpuolio, kuris sukėlė karą Gazos Ruože, metines.

Sekmadienį kariuomenė pranešė, kad jos pajėgos apsupo Džabalijos rajoną centrinėje Gazos Ruožo dalyje, kur „Hamas“ bando atkurti savo operatyvinius pajėgumus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas