Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
06 09 /09:07

B. Netanyahu prašo karo ministro B. Gantzo neatsistatydinti

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) šeštadienį paprašė karo ministrų kabineto nario Benny Gantzo (Benio Ganco) neatsistatydinti, po pastarojo pareiškimų tai padaryti dėl pokario strategijos Gazos Ruožui nebuvimo.
Gantz'as susitinka su Blinken'u Vašingtono Valstybės departamente. / Kevin Lamarque / REUTERS
Gantz'as susitinka su Blinken'u Vašingtono Valstybės departamente. / Kevin Lamarque / REUTERS

Praėjusį mėnesį B. Gantzas pareiškė, kad atsistatydins iš nepaprastosios padėties institucijos, jei B. Netanyahu iki birželio 8 dienos nepatvirtins pokario plano dėl Gazos Ruožo.

„Raginu Benny Gantzą – nepalikite nepaprastosios padėties vyriausybės. Neatsisakykite vienybės“, – B. Netanyahu pareiškė socialiniame tinkle „X“.

Izraelio kariuomenei šeštadienį pranešus, kad saugumo pajėgos iš palestiniečių anklavo išgelbėjo keturis gyvus įkaitus, B. Gantzas atšaukė šeštadienį numatytą spaudos konferenciją, pranešė jo biuras.

Šeštadienio vakarą po to, kai buvo išlaisvinti belaisviai, jis, tiesiogiai neatsakydamas į spėliones, kad planuoja atsistatydinti, pasirodė per Izraelio televiziją.

„Kartu su pagrįstu džiaugsmu dėl šio pasiekimo nereikėtų pamiršti, kad visi iššūkiai, su kuriais susiduria Izraelis [...] išliko tokie patys, – sakė B. Gantzas. – Todėl ministrui pirmininkui ir visai vadovybei sakau, kad ir šiandien turime atsakingai pažvelgti į tai, kas yra teisinga ir kaip galėtume nuo čia tęsti.“

Jo centristinė „Nacionalinės sąjungos“ partija praėjusią savaitę pateikė įstatymo projektą, kuriuo siekiama paleisti Izraelio parlamentą ir surengti pirmalaikius rinkimus.

B. Gantzas laikomas favoritu formuoti koaliciją, jei žlugtų B. Netanyahu vyriausybė ir būtų paskelbti pirmalaikiai rinkimai.

Buvęs kariuomenės vadas, vienas iš pagrindinių B. Netanyahu varžovų prieš prisijungiant prie karo ministrų kabineto, šią savaitę sakė, kad įkaitų grąžinimas iš Gazos Ruožo yra prioritetas.

Kariuomenė pranešė, kad šeštadienį iš Nuseirato pabėgėlių stovyklos buvo išgelbėti 26 metų Noa Argamani, 22 metų Almogas Meiras Janas, 27 metų Andrejus Kozlovas ir 41 metų Shlomis Zivas (Šlomis Zivas).

Visi keturi „Hamas“ kovotojų buvo pagrobti spalio 7 dieną iš muzikos festivalio „Nova“, sakoma kariuomenės pareiškime, kuriame priduriama, kad jie buvo nuvežti į ligoninę ir yra geros sveikatos būklės.

Per spalio 7-osios išpuolį pietų Izraelyje kovotojai paėmė 251 įkaitą, iš kurių 116 tebėra palestiniečių teritorijoje, įskaitant 41, kariuomenės teigimu, žuvusį.

Per išpuolį Izraelyje žuvo 1 194 žmonės, daugiausia civiliai, rodo oficialūs duomenys.

Pasak „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos, per Izraelio atsakomuosius bombardavimus ir Gazos Ruožo sausumos puolimą žuvo 36 801 žmogus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas