Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Baiminamasi, kad moterų lytinius organus žalojęs danas persekios liudininkes

Pietų Afrikos Respublikos prokuroras penktadienį pareiškė teismui, kad vienas moterų žalojimu įtariamas danas, laikęs šaldytuve pašalintus klitorius, gali mėginti „likviduoti“ liudininkes, jeigu būtų paleistas už užstatą.
Peteris Frederiksenas
Peteris Frederiksenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Peteris Frederiksenui, 63-ejų prekybos ginklais parduotuvės savininkui, gresia virtinė kaltinimų, policijai rugsėjį aptikus jo namuose Blumfonteine daugiau kaip 10 užšaldytų moteriškų genitalijų gabalų.

Jo žmona, 28-erių Anna Matseliso Molise laikyta pagrindine liudininke, bet ji buvo nušauta spalį prie savo namų kaimyninio Lesoto sostinėje Maseru.

„Esama didelės tikimybė, kad jis mėgintų paveikti ar pašalinti liudininkes“, – sakė prokurorė Amanda Bester, kuri anksčiau teigė, kad P.Frederiksenas kalėjime galėjo naudotis mobilaus ryšio telefonu.

„Kaltinamojo aukos yra mirtinai persigandusios, tad esama tikimybės, kad jis galėtų pakenkti visuomenės nariams, jeigu būtų paleistas už užstatą“, – sakė ji.

Išklausęs ir valstybės kaltinimo, ir gynybos argumentus, Blumfonteino magistrato teismo teisėjas atidėjo sprendimą dėl paleidimo už užstatą iki lapkričio 20 dienos.

P.Frederiksenui gresia kaltinimai dėl dviejų sąmokslo įvykdyti žmogžudystę atvejų, kurių vienas yra susijęs su jo žmonos mirtimi, taip pat dėl trijų užpuolimų, dviejų dvipatystės atvejų, taip pat ir vaikų pornografijos gamybos bei platinimo.

Smurtas prieš moteris yra labai paplitęs Pietų Afrikoje, kur išžaginimų skaičius yra didžiausias pasaulyje.

Pietų Afrikos Respublikoje įstatymai draudžia moters genitalijų apipjaustymą, nors šioje šalyje tai ir nėra labai paplitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas