Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 20 /17:31

Baltarusijoje – kraupi avarija: žuvo 11 žmonių

Baltarusijoje pirmadienį įvyko kraupi avarija, kurioje žuvo 11 žmonių, dar šeši atsidūrė ligoninėje.
Avarija Baltarusijoje
Avarija Baltarusijoje / Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos nuotr.
Temos: 2 Baltarusija Avarija

Baltarusijoje, kelio R-69 (Smolevičiai-Šatskas) 9-ajame kilometre susidūrė sunkvežimis MAZ ir mikroautobusas. Dėl avarijos žuvo 11 žmonių, tarp jų – du paaugliai.

Sveikatos apsaugos ministerija patikslino, kad į ligonines išvežta 10 žmonių. Penki žmonės gydomi reanimacijoje, du – chirurgijos skyriuje.

Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos nuotr./Avarija Baltarusijoje
Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos nuotr./Avarija Baltarusijoje

Smolevičiuose buvo skubiai įrengtos trys operacinės. Ligoninės gydytojams talkino Respublikinio mokslinio ir praktinio centro traumatologai, taip pat anesteziologai, reanimatologai ir chirurgai iš regioninių ligoninių. Į įvykio vietą nuvyko sveikatos apsaugos ministras Dzmitrijus Pinevičius ir vidaus reikalų ministras Ivanas Kubrakovas.

Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos nuotr./Avarija Baltarusijoje
Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos nuotr./Avarija Baltarusijoje

Baltarusijoje pirmadienį, kaip ir Lietuvoje, smarkiai subjuro oro sąlygos.

Šiurpus liudininko pasakojimas

Liudininkai „Onlíner“ pasakojo, kad kai kurie nukentėjusieji buvo įsodinti į automobilius ir nuvežti į ligoninę.

„Aš buvau pirmas žmogus, lengvuoju automobiliu pravažiavęs pro tą vietą. Kelias siaubingas: kalbu apie tai, kad visi girdėtų. Ten yra milžiniškas karjeras, o su tais sunkvežimiais suniokojo visą kelią. Du automobiliai susidūrė kaktomuša. Sunkvežimis trenkėsi į mikroautobusą keleivio vietoje, ir su tokia jėga, kad iš mikroautobuso pro langus iškrito žmonės. Vairuotojas buvo prispaustas – jis dejavo. Žmonės gulėjo ant žemės. Baisu: jų akių vyzdžiai buvo raudoni – smūgis turėjo būti toks stiprus. Mikroautobuso duslintuvas buvo nuskriejęs už 20 metrų“, – leidiniui pasakojo įvykio liudytojas.

Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos nuotr./Avarija Baltarusijoje
Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos nuotr./Avarija Baltarusijoje

„Ten, vietoje, pradėjau ieškoti tų, kurie išgyveno. Prisimenu vieną vyrą: jis kažkaip atsistojo, paskui krito – atrodė lyg agonijoje. Gulėjo mergaitė, vaikas – taip gaila. Moteris ištikta šoko vaikščiojo, aš ją pastačiau prie automobilio, kad tiesiog stovėtų. O penkiolikmetę mergaitę paėmiau į mašiną. Jos vardas Katia, jos ieškojo tėvas, manau, kad jis ją rado. Ji buvo patyrusi traumą, veidas buvo paplūdęs krauju. Įsodinau ją į automobilį ir nuvežiau. Visą laiką laikiau ją už rankos ir kalbėjau; ji tai turėjo sąmonę, tai prarasdavo ją. Greitosios pagalbos automobilis jau skubėjo link manęs: ėmiau signalizuoti ir mojuoti. Vaikinai sustojo, greitai paėmė merginą pas save ir nuskubėjo į ligoninę. Pakeliui sakė siųsti daugiau greitosios pagalbos automobilių“, – tęsė liudininkas.

Jis negalėjo pasakyti, kokia galėjo būti avarijos priežastis, tačiau pažymėjo, kad kelias labai blogas, jame daug duobių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne