Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijoje rengiamos karinės pratybos – Ukraina rengiasi atsakui

Rugsėjo 22-26 d. Baltarusijos poligonuose vyks karinės pratybos, todėl Ukraina didina budrumą pasienyje ir ruošia savo pajėgas tinkamam atsakui.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / AP/„Scanpix“ nuotr.

Manevrai vyks keliais etapais rugsėjo 22-26 d. įvairiuose poligonuose ir vietovėse, daugiausia Baltarusijos Bresto, Gardino ir Minsko srityse, skelbia leidinys „Ukrainskaja pravda“.

„Baltarusijos ginkluotosios pajėgos surengs dvišales kompleksines pratybas. Pratybų tikslas – tobulinti operatyvinių susivienijimų karinio vadovavimo organų pasirengimo lygį užtikrinant nepertraukiamą pavaldžių pajėgų ir priemonių valdymą kovinių operacijų metu“, – pranešime cituojama Baltarusijos gynybos ministerija.

Ministerija teigia, kad rengiant pratybas buvo atsižvelgta į „šiuolaikinius kariuomenės panaudojimo metodus, pagrįstus šiuolaikinių ginkluotų konfliktų patirtimi“.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų jungtinių pajėgų vadas Serhijus Najevas pažymėjo, kad Baltarusijos teritorijoje tęsiantis karinėms pratyboms, kuriose dalyvaus penki poligonai, aviacija ir bendrieji kariniai daliniai, Ukraina ruošiasi reaguoti.

„Tai tikrai nekelia karinės grėsmės, tačiau yra tam tikras pavojus. Todėl mes savo ruožtu didiname budrumą ir ruošiame savo pajėgas tinkamam atsakui. Tai normali karinė praktika“, – sakė S.Najevas.

„Jei grėsmė didės, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas perduos papildomas pajėgas. Tai paprasta karinė aritmetika: mūsų pajėgų turi pakakti karinei grėsmei išlyginti“, – pastebėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų jungtinių pajėgų vadas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas