Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Baltarusijos kalėjime neaiškiomis aplinkybėmis mirė politinis kalinys A.Puškinas

Praėjusių metų kovą dailininkas Alesis Puškinas buvo nuteistas 5 metus kalėti už tariamą „piktnaudžiavimą valstybės simboliais“ ir „nacizmo reabilitavimą“. Tokio kaltinimo jis susilaukė nutapęs antisovietinio partizano portretą, pranešė Baltarusijos naujienų portalas „Nasha Niva“.
Politinis kalinys dailininkas Alesis Puškinas
Politinis kalinys dailininkas Alesis Puškinas / „Nasha Niva“

„Šiąnakt intensyviosios terapijos skyriuje neaiškiomis aplinkybėmis mirė Alesis Puškinas“, – socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė jo žmona Yanina.

Informaciją apie mirtį „Mediazonai“ patvirtino Gardino kalėjimo atstovai.

Tuo tarpu portalui „Nasha Niva“ kalėjime buvo pranešta, kad A.Puškinas atsidūrė skubios pagalbos ligoninėje. Pati ligoninė patvirtino, kad menininkas-politinis kalinys buvo palydėtas į reanimaciją.

Pirmą kartą dailininkas buvo sulaikytas 2021 m. kovo 30 d. dėl įtariamo nacizmo reabilitavimo: parodoje Gardine buvo eksponuotas jo nutapytas antisovietinio veikėjo Jevgenijaus Žicharo portretas.

Bylos nagrinėjimo metu dailininkas buvo Kyjive, bet grįžo į Baltarusiją. Jį sulaikė Žiličiuje, kur jis dirbo rūmų restauratoriumi.

A.Puškinui buvo pateikti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 130 straipsnio 3 dalį (nacizmo reabilitavimas), taip pat Baudžiamojo kodekso 370 straipsnį (piktnaudžiavimas valstybės simboliais)

2022 m. kovo 25 d. A.Puškinas per teismo procesą protestuodamas persipjovė pilvą. Už tai jis 13 dienų buvo uždarytas į karcerį.

2022 m. kovo 30 d. A.Puškinas buvo nuteistas 5 metams griežtojo režimo kolonijoje. Rugpjūčio mėnesį kolonijos Nr. 22 administracija paskyrė A.Puškinui penkių mėnesių bausmę griežtai izoliuotoje kameroje.

Šių metų pavasarį jis buvo perkeltas į Gardino kalėjimą.

Dailininkui A.Puškinui buvo 57 metai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas