Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Baltarusijos Koordinacinės tarybos narys P.Latuška perspėtas dėl gresiančio arešto

Baltarusijos prezidentinės valdžios perdavimo Koordinacinės tarybos narys, buvęs diplomatas ir kultūros ministras Pavelas Latuška pranešė, kad buvo griežtai perspėtas dėl jam gresiančio arešto.
Pavelas Latuška
Pavelas Latuška / TASS nuotr.

„Įvairiais kanalais ateina informacija – ir man padedantiems žmonėms, ir tiesiogiai man – apie būtinybę nedelsiant išvažiuoti į Maskvą. Tokia pagalba esą bus suteikta, kad išvengčiau arešto, net griežta forma, dėl kurio sprendimą neva priėmė valdžia“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė P.Latuška.

Jis pabrėžė neužsiimantis jokia konstitucijai prieštaraujančia veikla, galinčia tapti jo sulaikymo ir arešto objektyviu pagrindu.

VIDEO: Įspūdingas vakaras Minske: minia vieningai kėlė į dangų švieseles ir vėliavas

„Kita vertus, girdėjome politinį pareiškimą [Baltarusijos] aukščiausiosios vadovybės lygiu, kad visi panašūs veiksmai yra antikonstituciniai ir yra pakankamas teisinis pagrindas, kad [galima būtų] patraukti atsakomybėn ir reaguoti“, – sakė P.Latuška.

„Bet mes [Koordinacinė taryba] specialiai leidžiame susipažinti su rezoliucija, kad visi galėtų padaryti išvadą, ar tai yra antikonstituciniai žingsniai. Ar yra galiojančių Baltarusijos įstatymų pažeidimų? Tokių antikonstitucinių žingsnių nėra. Mes tiesiog retransliuojame daugumos nuomonę“, – pabrėžė jis.

„Kalbant atvirai, neturime mechanizmų, kurie mums leistų pažeisti įstatymą. Jeigu sukurtume slaptą organizaciją, sukurtume schemas, struktūras ir finansavimo srautus... Nieko tokio nebuvo, nėra ir nebus. Tokių planų nėra“, – patikino P.Latuška.

„Mes paprasčiausiai norime dialogo; mes – baltarusiai, mes – tolerantiški žmonės“, – pabrėžė jis.

Šiuo metu Lietuvoje esančios buvusios kandidatės į Baltarusijos prezidentus Sviatlanos Cichanouskajos iniciatyva buvo sukurta taikaus valdžios perdavimo Koordinacinė taryba. Pagrindinis šios tarybos tikslas – surengti naujus prezidento rinkimus konsensuso ir dialogo su dabartine valdžia pagrindu.

VIDEO: A.Lukašenka: „Tie, kurie šiandien, ypač užsienyje, sąmokslauja prieš mus, sulauks rimto atsako“

Prieš kelias dienas P.Latuška buvo atleistas iš Jankos Kupalos nacionalinio akademinio teatro generalinio direktoriaus pareigų, teatro aktoriams masiškai palaikius protestuotojus. Po atleidimo jis prisijungė prie Koordinacinės tarybos. Anksčiau P.Latuška užėmė aukštus postus Kultūros ministerijoje, dirbo Baltarusijos pasiuntiniu Prancūzijoje, Lenkijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas