Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Baltarusijos vengia net Rusijos oro bendrovės – į Karaliaučių skrido aplinkui

Baltarusijos padangė visiškai ištuštėjo – virš šios šalies nebeskrenda ne tik dauguma Europos ir pasaulio oro linijų lėktuvų, tačiau net ir Rusijos orlaiviai suka aplinkui. Kaip praneša lenta.ru, per Latviją ir Lietuvą į Kaliningrado sritį skrido Rusijos oro linijų „Utair“ lėktuvas iš Maskvos.
Rusijos oro linijos
Rusijos oro linijų „Utair“ lėktuvas / AFP/Scanpix nuotr.

Agentūros TASS, kuri remiasi portalo „Flightradar“ duomenimis, teigimu, iki gegužės 23-osios šis skrydis vykdavo per Baltarusiją, tačiau esą po sekmadienio Rusijos bendrovės „Utair“ lėktuvai jau skrenda per Latviją ir Lietuvą.

Tiesa, vėliau aviakompanija patikslino, kad toks maršrutas pasirinktas tik siekiant taupyti degalus, esą atgal į Maskvą lėktuvas jau grįžo per Baltarusiją.

„Oro maršrutų planavimas vyksta atsižvelgiant į skrydžio degalų naudojimo efektyvumą, todėl į Karaliaučių gegužės 24 d. buvo skrendama nekertant Baltarusijos oro erdvės, o grįžta jau per ją. Jokių nurodymų vengti skrydžių virš Baltarusijos nebuvo“, – agentūrą TASS tikino „Utair“ atstovai.

Lietuvos Vyriausybė pirmadienį priėmė sprendimą uždrausti į Lietuvą ir iš jos skrendantiems lėktuvams kirsti Baltarusijos oro erdvę. Dėl to atsirado tokių atvejų, kad skrydžiai iš Lietuvos pailgėjo net 1,5 karto. Daugiau skaitykite čia: Skrydžių Baltarusijos erdvėje draudimas: kaip tai pajus Lietuvos keliautojai?

Sekmadienį „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių, buvo priverstas leistis Minske, kai esą dėl gauto laiško apie bombą pilotams buvo įsakyta tai padaryti. Keleivinį orlaivį lydėjo Baltarusijos oro pajėgų naikintuvas MiG-29.

Baltarusijos sostinėje iš lėktuvo buvo išvesdinti ir sulaikyti tinklaraštininkas, „Nexta“ vyriausiasis redaktorius Romanas Protasevičius ir jo draugė, Europos humanitarinio universiteto Vilniuje studentė Sofia Sapega.

Po šio įvykio Baltarusijos valdžia sulaukė didžiulio pasipiktinimo visame pasaulyje, o oro linijų bendrovės viena po kitos skelbia neskraidysiančios virš šios šalies. Tokios pozicijos jau laikosi „AirBaltic“, „LOT“, „Lufthansa“, „AirFrance“, „Finnair“ ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas