Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Baltieji rūmai: „Hezbollah“ smūgis Tel Avivui kelia didelį susirūpinimą

Baltieji rūmai trečiadienį pareiškė, kad Irano remiamos Libano grupuotės „Hezbollah“ paleista raketa į Tel Avivą kelia didelį susirūpinimą, tačiau diplomatinis kelias, siekiant išvengti visuotinio karo, išlieka.
- / AFP
- / AFP

„Tai neabejotinai kelia didelį susirūpinimą, žinoma, ne tik izraeliečiams, bet ir mums“, – televizijai CNN sakė Baltųjų rūmų atstovas nacionalinio saugumo klausimais Johnas Kirby (Džonas Kerbis).

„Vis dar yra laiko ir erdvės diplomatiniam sprendimui, kuris padėtų sumažinti įtampą ir užkirsti kelią visuotiniam karui“, – pridūrė jis. 

Izraelio kariuomenė pranešė, kad surengė plataus masto antskrydžius Libano pietuose ir rytiniame Bekaa slėnyje, grupuotei „Hezbollah“ paleidus balistinę raketą, kuri pasiekė Tel Avivą  ir buvo perimta Izraelio oro gynybos.

„Hezbollah“ ir Izraelio pajėgos nuo karo Gazos Ruože pradžios kone kasdien apsikeičia ugnimi pasienio rajonuose. „Hezbollah“ sako, kad taip remia palestiniečių islamistų judėjimą „Hamas“, kurio beprecedentis išpuolis praėjusių metų spalio 7-ąją prieš Izraelį išprovokavo karą Gazos Ruože.

Pastarosiomis dienomis Izraelis pradėjo labiau bombarduoti nebe Gazos Ruožą, o Libaną. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas