Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 12 /17:07

Baltieji rūmai: JAV griežtai smerkia Šiaurės Korėjos balistinės raketos paleidimą

Jungtinės Valstijos trečiadienį griežtai pasmerkė naujausią Šiaurės Korėjos tolimojo nuotolio balistinės raketos paleidimą ir paragino Pchenjaną nutraukti destabilizuojamus veiksmus bei sėsti prie derybų stalo.
Baltieji rūmai
Baltieji rūmai / 123RF.com nuotr.

„Šis paleidimas yra įžūlus daugelio Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucijų pažeidimas, be reikalo didina įtampą ir gali destabilizuoti saugumo situaciją regione“, – sakoma Nacionalinės saugumo tarybos atstovo Adamo Hodge'o pareiškime.

Pietų Korėjos kariuomenė trečiadienį pranešė, kad Šiaurės Korėja apie 10 val. (4 val. Lietuvos laiku) paleido Japonijos jūros link įtariamą tolimojo nuotolio balistinę raketą.

Raketa paleista praėjus kelioms dienoms po to, kai Šiaurės Korėja pagrasino numušti visus jos oro erdvę pažeidžiančius JAV žvalgybinius lėktuvus.

Abiejų Korėjos pusiasalio valstybių santykiai yra pasiekę vieną žemiausių taškų per pastaruosius dešimtmečius, nes diplomatija įstrigo, o Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas ragina aktyviau kurti ginklus, įskaitant taktines branduolines bombas.

Naujausias paleidimas parodo, kad Šiaurės Korėja toliau teikia pirmenybę savo neteisėtiems masinio naikinimo ginklams ir balistinių raketų programoms, o ne savo žmonių gerovei, sakė A.Hodge'as.

„Raginame visas šalis pasmerkti šiuos pažeidimus ir raginame KLDR (Šiaurės Korėją) sėsti rimtų derybų, – sakė jis. – Durys diplomatijai neuždarytos, tačiau Pchenjanas privalo tuojau pat nutraukti savo destabilizuojamus veiksmus ir pasirinkti diplomatinį bendravimą.“

A.Hodge'as pabrėžė, jog JAV imsis visų būtinų priemonių, kad užtikrintų savo ir savo sąjungininkių Pietų Korėjos bei Japonijos saugumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas