Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainai svarbioje taikos konferencijoje Šveicarijoje dalyvaus ne J.Bidenas, o K.Harris

Jungtinių Valstijų viceprezidentė Kamala Harris dalyvaus Ukrainos taikos konferencijoje Šveicarijoje, pirmadienį pranešė Baltieji rūmai.
Prezidentas Bidenas ir Kamala Harris kalbėjo Filadelfijos renginyje. / William T. Wade Jr./Photography / William Wade/INSTARimages
Prezidentas Bidenas ir Kamala Harris kalbėjo Filadelfijos renginyje. / William T. Wade Jr./Photography / William Wade/INSTARimages

Skelbiama, kad JAV prezidentas Joe Bidenas šį renginį praleis, nes tuo metu dalyvaus aktoriaus George'o Clooney organizuojamame rinkiminės kampanijos lėšų rinkimo renginyje.

K.Harris, prie kurios birželio 15 dieną Liucernoje prisijungs Baltųjų rūmų patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas, „pabrėš Bideno-Harris administracijos įsipareigojimą remti Ukrainos pastangas užtikrinti teisingą ir ilgalaikę taiką“.

„Viceprezidentė dar kartą patvirtins paramą Ukrainos žmonėms, kurie ginasi nuo besitęsiančios Rusijos agresijos“, – sakoma K. Harris atstovės spaudai Kirsten Allen pareiškime.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis spaudė J. Bideną dalyvauti aukščiausiojo lygio susitikime, sakydamas, kad jei JAV lyderis praleis susitikimą dėl taikos Ukrainoje, tai bus „tarsi plojimai Putinui“.

Ukraina stengiasi sukviesti į konferenciją kuo daugiau dalyvių ir tikisi joje užsitikrinti didelę tarptautinę paramą savo vizijai dėl Rusijos pradėto karo užbaigimo sąlygų.

Tačiau taikos konferencija Šveicarijoje sutampa su lėšų rinkimo renginiu Kalifornijoje, kurį rengia tokios Holivudo žvaigždės kaip G. Clooney ir Julia Roberts kartu su buvusiu prezidentu Baracku Obama.

Lėšų rinkimų renginys skirtas J.Bideno perrinkimo kampanijai prieš Donaldą Trumpą.

Panašu, kad J. Bidenas neplanuoja vykti į Šveicariją, nors dieną prieš Liucernoje vyksiantį susitikimą jis išskris į kaimyninę Italiją, kur dalyvaus Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas