Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Baltieji rūmai: ligoninės ir jose esantys pacientai turi būti apsaugoti

Baltieji rūmai, vėlai antradienį reaguodami į savo sąjungininko Izraelio, pasiuntusio karius į didžiausią Gazos Ruožo ligoninę „al Shifa“, operaciją, pareiškė, kad ligoninės ir jose esantys pacientai turi būti apsaugoti.

Baltieji rūmai „nekalbės apie Izraelio vykdomos karinės operacijos ypatumus“, sakė Nacionalinio saugumo tarybos atstovas spaudai, paklaustas apie karinį persikėlimą į ligoninę „al Shifa“, kur, Izraelio teigimu, palestiniečių kovotojų grupuotė „Hamas“ turi vadavietę, pasislėpusią po tūkstančiais sergančių ir prisiglaudusių civilių.

„Kaip jau sakėme, nepritariame smūgiams ligoninei iš oro ir nenorime, kad ligoninėje vyktų susišaudymas, kai į kryžminę ugnį patenka nekalti, bejėgiai žmonės, ligoniai, bandantys gauti jiems priklausančią medicininę pagalbą. Ligoninės ir pacientai turi būti apsaugoti“, – tęsė atstovas spaudai.

Šis pareiškimas buvo paskelbtas po to, kai JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) anksčiau antradienį kalbėjosi su Izraelio ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu (Benjaminu Netanjahumi), greičiausiai dar prieš paskelbiant apie Izraelio operaciją ligoninėje „al Shifa“.

VIDEO: Gazos al Shifos ligoninės gydytojas: šiąnakt nutrūko elektra, kilo pavojus kraujo bankui

Šio pokalbio metu operacija nebuvo aptarta. Ankstesniame Baltųjų rūmų pareiškime teigiama, kad daugiausia dėmesio skirta pastangoms išlaisvinti „Hamas“ laikomus įkaitus.

Izraelio karo su „Hamas“ metu ligoninė „al Shifa“ tapo kelias dienas trukusių kovų ir netoliese vykusių oro antskrydžių epicentru.

VIDEO: Prie Baltųjų rūmų – protestas prieš Izraelio įsiveržimą į didžiausią Gazos Ruožo ligoninę

Pasak vietos pareigūnų, manoma, kad ligoninės komplekse yra tūkstančiai pacientų, darbuotojų ir perkeltų civilių.

Liudininkai pasakojo apie siaubingas sąlygas ligoninėje: medicininės procedūros atliekamos be nuskausminamųjų, koridoriuose gyvena šeimos, kurioms trūksta maisto ir vandens, o ore tvyro pūvančių lavonų smarvė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas