Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barackas Obama kreipsis į šalies gyventojus ir atskleis, kaip ketina įveikti „Islamo valstybę“

JAV prezidentas Barackas Obama sekmadienį – kelios dienos po to, kai Kalifornijoje buvo nušauta 14 žmonių, – geriausiu vakaro laiku kreipsis į šalies gyventojus ir išdėstys, kaip ketina apsaugoti amerikiečius bei įveikti „Islamo valstybę“ (IS).
3. JAV prezidentas Barackas Obama
JAV prezidentas Barackas Obama / „Scanpix“/AP nuotr.

„Islamo valstybei“ tą ataką San Bernardine įvykdžiusią porą pavadinus savo paskelbto kalifato „kariais“, šeštadienį B.Obama pareiškė, kad Jungtinės Valstijos „nebus įbaugintos“.

„Mes esame amerikiečiai. Mes laikysimės savo vertybių – laisvos ir atviros visuomenės“, – savaitinio kreipimosi per radiją metu sakė B.Obama.

Sekmadienį 20 val. (pirmadienį 3 val. Lietuvos laiku) kreipdamasis į amerikiečius iš Ovaliojo kabineto, B.Obama sieks nuraminti juos po tos atakos, kurią FTB tiria kaip galimą terorizmo aktą.

Praėjusį kartą B.Obama į amerikiečius taip kreipėsi 2010 metų rugpjūtį, pažymėdamas JAV kovinių operacijų Irake pabaigą.

B.Obama pateiks naujausias žinias apie atakos Kalifornijoje tyrimą ir, „taip pat, aptars platesnę terorizmo grėsmę, įskaitant šios grėsmės pobūdį, tai, kaip ji išsirutuliojo, ir tai, kaip mes ją įveiksime“, sakoma Baltųjų rūmų pareiškime.

Tyrėjai nagrinėja įrodymus ir aiškinasi atakos vykdytojų – 28 metų amerikiečio musulmono Syedo Farooko ir jo 29 metų pakistanietės žmonos Tashfeen Malik – praeitį. Ši pora trečiadienį pradėjo šaudyti socialinių paslaugų centre, per vieną šventę.

FTB nurodė, kad federaliniai agentai atliko kratą vienose valdose Riversaide Kalifornijoje, bet atsisakė pateikti adresą.

„NBC News“ pranešė, kad FTB apieškojo Enrique Marquezo – S.Farooko draugo, kuris nupirko per išpuolį panaudotus automatus, bet nėra laikomas įtariamuoju, – namus.

Jei bus įrodyta, kad minima ataka yra susijusi su terorizmu, ji bus daugiausiai aukų pareikalavęs toks išpuolis Amerikos teritorijoje nuo pat 2001 metų rugsėjo 11-osios atakų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas