Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Barackas Obama pirmą kartą susitiko su Venesuelos prezidentu Nicolasu Maduro

Jungtinių Valstijų prezidentas Barackas Obama šeštadienį per pirmą susitikimą su Venesuelos prezidentu Nicolasu Maduro pareiškė, kad tvyrant didelei tarpusavio įtampai tarp jų šalių Vašingtonas nesiekia grasinti Karakasui.
Barackas Obama pirmą kartą susitiko su Venesuelos prezidentu Nicolasu Maduro.
Barackas Obama pirmą kartą susitiko su Venesuelos prezidentu Nicolasu Maduro. / „Scanpix“/AP nuotr.

JAV pareigūnai sakė, kad abu lyderiai pabendravo kelias minutes Panamos mieste vykstančio Amerikų viršūnių suvažiavimo kuluaruose, o N.Maduro per pokalbį išsakė nusiskundimų dėl Vašingtono sankcijų Venesuelos pareigūnams.

Trumpas susitikimas įvyko tą pačią dieną, kai B.Obama surengė istorines derybas su Kubos prezidentu Rauliu Castro, kad nutrauktų dešimtmečiais trunkantį Šaltojo karo eros priešiškumą.

N.Maduro per minėtą viršūnių susitikimą pareiškė, kad gerbia B.Obamą, bet nepasitiki juo, ir kad būtent Jungtinių Valstijų prezidentas kelia grėsmę Venesuelai. B.Obama paliko viršūnių susitikimo salę dar prieš tai, kai žodį tarė N.Maduro.

Per trumpą pokalbį su N.Maduro JAV lyderis išreiškė savo paramą taikiam dialogui tarp Venesuelos vyriausybės ir opozicijos, sakė Baltųjų rūmų atstovė spaudai Katherine Vargas.

Jungtinių Valstijų lyderis taip pat „pakartojo, kad jų interesas yra ne grasinti Venesuelai, bet remti demokratiją, stabilumą bei gerovę Venesueloje ir šiame regione“, pažymėjo K. Vargas.

N.Maduro atvyko į 35 šalių viršūnių susitikimą pareikalauti, kad B.Obama atšauktų Baltųjų rūmų dekretą dėl sankcijų. Anot Venesuelos prezidento, šiam reikalavimui paremti buvo surinkta daugiau kaip 13 mln. parašų.

„Gerbiu jus, bet nepasitikiu jumis, prezidente Obama“, – per viršūnių susitikimą pareiškė N.Maduro. Šį pareiškimą jis išsakė tada, kai B.Obama jau buvo išėjęs dalyvauti dvišalėse derybose su Kolumbijos prezidentu.

N.Maduro poziciją per susitikimą palaikė jo bendraminčiai kairiųjų lyderiai iš Argentinos, Bolivijos ir Ekvadoro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas