Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Barackas Obama postą paliekančiam Baltųjų rūmų atstovui Robertui Gibbsui grąžino pasiskolintą kaklaraištį

JAV prezidentas Barackas Obama ir žurnalistai penktadienį atsisveikino su postą paliekančiu Baltųjų rūmų atstovu spaudai Robertu Gibbsu.
Barackas Obama kaklaraištį Robertui Gibbsui grąžino įrėmintą.
Barackas Obama kaklaraištį Robertui Gibbsui grąžino įrėmintą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie savo atsistatydinimą R.Gibbsas paskelbė sausio pradžioje, užsiminęs, kad pereina į prezidento „išorinio“ patarėjo pareigas.

B.Obama pastaruoju metu buvo labai užsiėmęs dėl įvykių Egipte, tačiau surado laiko užsukti į paskutinę R.Gibbso vadovaujamą spaudos konferenciją ir įteikė jam neįprastą dovaną – įrėmintą kaklaraištį.

2004 metais prieš vieną Bostone vykusią Demokratų partijos konferenciją B.Obama niekaip negalėjo išsirinkti kaklaraiščio, kuris būtų jam tikęs skaitant svarbų pranešimą. Tąsyk į pagalbą jam atėjo R.Gibbsas, paskolinęs savo kaklaraištį.

„Kažkodėl tąsyk kaklaraiščio pasirinkimas man buvo tapęs pagrindine problema... Šiaip jau Gibbsas nenorėjo jo atiduoti, nes (kaklaraištis) jam taip pat puikiai tiko“, – šypsodamasis pasakojo prezidentas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Įrėmintas kaklaraištis su nuotraukomis ir prezidento ranka rašytu prierašu
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Įrėmintas kaklaraištis su nuotraukomis ir prezidento ranka rašytu prierašu

Akivaizdu, kad R.Gibbso kaklaraištis B.Obamai labai patiko, nes prezidentas grąžino jį tik dabar – tačiau įrėmintą su nuotraukomis ir asmeniškai parašytu padėkos laišku.

„Noriu, kad būtų oficialiai paliudyta – nufilmuota – kad aš pagaliau gražinu Roberto kaklaraištį, – pareiškė šalies vadovas. – Jeigu norės, jis galės sudaužyti stiklą. Tačiau man tai priminimas, jog Robertas buvo ne vien nuostabus atstovas spaudai, bet ir puikus draugas.“

Prezidentas pabrėžė, kad R.Gibbsas lieka jo komandoje. „Jis dirbs su mumis“, – sakė B.Obama.

R.Gibbsą prezidento dovana akivaizdžiai sujaudino – jis padėkojo su ašaromis akyse. Šios jaudinančios scenos liudininkais tapę žurnalistai, jaučiantys nuoširdžią simpatiją postą paliekančiam Baltųjų rūmų atstovui, nesusilaikė nepajuokavę, kad savo jausmingumu R.Gibbsas gali „perspjauti“ Atstovų Rūmų pirmininką Johną Boehnerį, kuris neretai apsipila ašaromis.

„Man didelė garbė čia būti ir išgyventi dienas, panašias į šią. Dėkoju prezidentui ir jums visiems už šią galimybę. Aš nemoku kalbėti apie save. Tačiau dirbau su žmonėmis, su kuriais dirbti man buvo garbė. Su niekuo neatsisveikinu nei šiandien, nei rytoj, nes niekur nedingsiu. Visi jūs tapote mano šeimos dalimi“, – kalbėjo R.Gibbsas virpančiu balsu.

R.Gibbso postą perims viceprezidento Joe Bideno biuro darbuotojas ir buvęs žurnalo „Time“ biuro Vašingtone vedėjas Jay Carney.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas