Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Bausmė kaltu dėl G.Floydo nužudymo pripažintam D.Chauvinui bus paskirta birželio 16-ąją

Bausmė buvusiam Mineapolio policininkui Derekui Chauvinui, baltaodžiui, kuris buvo pripažintas kaltu dėl beginklio afroamerikiečio George'o Floydo nužudymo, bus paskirta birželio 16 dieną.
Derekas Chauvinas
Derekas Chauvinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Mineapolio Henepino apygardos teismas savo internete skelbiamoje darbotvarkėje nurodo, kad buvusiam policininkui bausmė bus paskirta birželio 16-ąją 13 val. 30 min. vietos (21 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

45-erių D.Chauvinas, kuris pernai gegužę daugiau nei devynias minutes keliu spaudė kaklą ant žemės paguldytam ir antrankiais surakintam 46 metų G.Floydui, šiam vis kartojant „negaliu kvėpuoti“, antradienį buvo pripažintas kaltu dėl visų jam pareikštų kaltinimų dėl neginkluoto vyro nužudymo. Jam gresia įkalinimas iki 40 metų.

Nusikaltimas buvo užfiksuotas vienos praeivės padarytame vaizdo įraše.

G.Floydo mirtis 2020 metų gegužės 25-ąją bandant jį areštuoti dėl įtariamo mėginimo atsiskaityti padirbta 20 dolerių kupiūra išprovokavo didžiulius protestus prieš rasinę nelygybę ir brutalų policijos elgesį Jungtinėse Valstijose ir visame pasaulyje.

JAV generalinis prokuroras Merrickas Garlandas trečiadienį paskelbė, kad pradedamas civilinis tyrimas Minesotos valstijos Mineapolio policijos departamento atžvilgiu. Pasak jo, šis tyrimas skirtas įvertinti, ar policija sistemingai nenaudoja neproporcingos jėgos, be kita ko, per teisėtus protestus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius