Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Belaruski Hajun“: į Lenkijos oro erdvę įskridusių sraigtasparnių pilotus aerodrome pasitiko A.Lukašenkos saugumo pajėgos

Antradienį į Lenkijos oro erdvę įskridusius dviejų Baltarusijos sraigtasparnių pilotus Aliaksandro Lukašenkos saugumo pajėgos pasitiko Mačiuliškių aerodrome, skelbia karinę veiklą Baltarusijoje stebinti grupė „Belaruski Hajun“.
Sraigtasparnis „Mi-24“
Sraigtasparnis „Mi-24“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mūsų žiniomis, Baltarusijos karinių oro pajėgų sraigtasparniai Mi-8 ir Mi-24, kurie vakar patruliuodami pasienyje įskrido į Lenkiją, šiandien buvo perdislokuoti iš karinio dalinio Kamianiukų kaime į Mačiuliškių aerodromą“, – tviteryje trečiadienį skelbė „Belaruski Hajun“ stebėtojai.

Anot grupės, vietoj jų į Kamianiukų kaimą iš Mačiuliškių aerodromo buvo išsiųsti du tokio pat tipo sraigtasparniai, nes A.Lukašenka tebėra apsistojęs Viskulių rezidencijoje. Viskuliai – Baltarusijos vyriausybės rezidencija.

Anot „Belaruski Hajun“, Baltarusijos karinių oro pajėgų sraigtasparniai Mi-8 (Nr. 86) ir Mi-24 (Nr. 14) į Mačiuliščius atskrido apie 17:00 ir 17:50 val.

„Mūsų duomenimis, vakar sieną su Lenkija netyčia kirtusių sraigtasparnių pilotus Mačiuliškyje pasitiko saugumo pajėgos.

A.Lukašenkos gynybos ministerija neigia Baltarusijos karinių oro pajėgų sraigtasparnių padarytą Lenkijos oro erdvės pažeidimą ir oficialiuose pareiškimuose tyčiojasi iš šios situacijos. Tačiau iš tikrųjų šiuos pilotus aerodrome pasitiko saugumo pajėgos“, – skelbiama „Belaruski Hajun“ tviteryje.

Antradienį vidurdienį du Baltarusijos sraigtasparniai pažeidė Lenkijos oro erdvę. Iš pradžių tai neigusi Lenkijos gynybos ministerija antradienio vakarą vis dėlto patvirtino, jog liudininkų pasakojimai yra teisingi.

Užsienio reikalų ministerija tuoj pat išsikvietė Baltarusijos atstovą Lenkijoje. Kiek anksčiau Minskas informavo Varšuvą, kad netoli sienos vyks karinės pratybos. „Telegram“ kanale paskelbtame Baltarusijos gynybos ministerijos pranešime tikinama, kad sraigtasparniai Mi-24 ir Mi-6 sienos nepažeidė, rašo gazeta.pl.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai