Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Belaruski Hajun“: „Wagner“ samdinių skaičius Baltarusijoje jau išaugo dešimteriopai

Baltarusijoje toliau auga Rusijos privačios karinės kompanijos „Wagner“ samdinių pajėgos, į čia pradėjusios rinktis nuo liepos 11 dienos. Vien per antradienį į Baltarusiją atvyko dar dvi samdinių kolonos.
„Wagner“ kolona, judanti į Baltarusijos pusę
„Wagner“ kolona, judanti į Baltarusijos pusę / Kadras iš vaizdo įrašo

Iš viso į Baltarusijos teritoriją jau perkelta ne mažiau kaip 2 tūkst. „Wagner“ samdinių, praneša stebėjimo grupė „Belaruski Hajun“.

„Mūsų duomenimis, „Wagner“ kolonos į Baltarusiją pradėjo atvykti liepos 11 d. Prieš tai samdinių, kurie Baltarusiją pasiekė savarankiškai, o ne organizuotų kolonų sudėtyje, skaičius, mūsų skaičiavimais, siekė apie 200 žmonių. Turime duomenų, kad nuo liepos 11 d. į Baltarusiją atvyko mažiausiai penkios Prigožino samdinių kolonos, tai mažiausiai 382–400 transporto priemonių, o samdinių skaičius Baltarusijoje, mūsų skaičiavimais, jau siekia 2000–2500 žmonių“, – rašoma pranešime.

Pusė „Wagner“ transporto priemonių – apie 170–185 vienetai – į Baltarusiją atvyko antradienį.

Po maišto ir „žygio į Maskvą“ privačios karinės kompanijos „Wagner“ lyderis Jevgenijus Prigožinas ir jo samdiniai „persikėlė“ į Baltarusiją. Netoli Osipovičių buvo įkurta lauko stovykla.

„Belaruski Gajun“/ „Telegram“/Spėjama, kad šioje nuotraukoje yra „Wagner“ pajėgų vadas J.Prigožinas stovykloje Baltarusijoje
„Belaruski Gajun“/ „Telegram“/Spėjama, kad šioje nuotraukoje yra „Wagner“ pajėgų vadas J.Prigožinas stovykloje Baltarusijoje

Baltarusijos gynybos ministerija pareiškė, kad samdiniai keisis patirtimi su Baltarusijos kariškiais. Baltarusijos kariuomenė yra suformavusi tris specialiųjų pajėgų dalinius, J.Prigožino samdiniai turėtų su jais dalytis karine patirtimi. Vėliau pranešta apie prasidėjusias teritorinės gynybos pajėgų pratybas, kuriose dalyvauja ir „Wagner“ samdiniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas