Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Belgija nustatė visų 32 Briuselio sprogdinimų aukų tapatybę

Briuselio oro uoste ir vienoje metropoliteno stotyje kovo 22-ąją įvykdyti mirtininkų sprogdintojų išpuoliai nusinešė iš viso 32 žmonių gyvybes, o tarp šių aukų buvo daug užsieniečių, antradienį pranešė pareigūnai, pridūrę, kad visų aukų tapatybė jau nustatyta.
Sprogimas Briuselio oro uoste
Sprogimas Briuselio oro uoste / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie kai kurias aukas mažai žinoma, nes pareigūnai dar nepaskelbė jų vardų iš pagarbos šeimoms, o kai kurie asmenys turėjo ne vieną pilietybę, bet Belgijos prokurorai sakė, kad visi žuvusieji jau atpažinti.

Dar 340 žmonių buvo sužeisti per trigubą mirtininkų sprogdintojų ataką, dėl kurios atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS).

– Belgija: 17

Tarp belgų, žuvusių savo šalies sostinėje, buvo 21 metų studentas Bartas Migomas, kuris buvo oro uoste, ruošdamasis skristi į Jungtines Valstijas aplankyti savo merginos.

Kaip pranešama, valstybės tarnautojas Olivier Delespesse'as ir 20-metis teisės studentas Leopoldas Hechtas žuvo per sprogimą Malbeko metropoliteno stotyje.

Naujienų agentūra „Belga“ įvardijo kelis kitus asmenis, žuvusius per šias atakas, tarp jų 51-erių oro uosto darbuotoją Fabienne Vansteenkiste ir 34 metų Maroko bei Belgijos pilietę Loubna Lafquiri, gyvenusią Briuselyje.

– JAV: 4

Dingusiais laikytų amerikiečių sutuoktinių Justino ir Stephanie Shultsų šeima ir vienas darbdavys patvirtino, kad ta pora žuvo, todėl išpuolių aukomis tapusių JAV piliečių padaugėjo iki keturių.

– Nyderlandai: 3

Tarp aukų buvo Sascha ir Alexander'as Pinczowski, broliai olandai, gyvenę Niujorke, kurie ruošėsi įsėsti į savo lėktuvą, kai du sprogdintojai smogė oro uoste.

– Švedija: 2

Viena apie 60 metų švedė buvo tarp žuvusiųjų oro uoste, nurodė jos šalies vyriausybė. Kol kas jokios informacijos nebuvo paskelbta apie antrąją auką.

– Britanija: 1

51 metų kompiuterių programuotojas Davidas Dixonas, gyvenęs Briuselyje, po sprogdinimų oro uoste parašė žinutę savo tetai, kad jis yra saugus.

Tačiau vėliau tas vyras dingo, o žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad jis veikiausiai buvo metropoliteno stotyje, kurioje susisprogdino vienas mirtininkas.

– Kinija: 1

Apie vieną žuvusį Kinijos pilietį pranešė šalies ambasada.

– Prancūzija: 1

Prancūzijos vyriausybė nurodė, kad vienas prancūzas žuvo, o dar 12 buvo sužeisti.

– Vokietija: 1

Vieno Vokietijos piliečio žūtį patvirtino šalies policija.

VIDEO: Vaizdo įrašas, kuriame – įtariamas teroristas Briuselio oro uoste
VIDEO: Briuselyje – dar vienas Belgijos policijos reidas

– Indija: 1

Raghavendranas Ganeshanas, dirbęs programinės įrangos milžinės „Infosys“ biure Briuselyje, žuvo per sprogdinimą metropolitene, pranešė jo bendrovė ir Indijos vyriausybė.

Valstybinė žiniasklaida pridūrė, kad tas 31 metų vyras neseniai tapo tėvu.

– Italija: 1

48 metų Patricia Rizzo, kelis mėnesius dirbusi Briuselyje įsikūrusioje Europos mokslo tyrimų tarybos Vykdančiojoje agentūroje (ERCEA), žuvo per ataką metropoliteno stotyje.

– Italija/Vokietija/Ispanija: 1

Madridas patvirtino, kad žuvo 29 metų Jennifer Garcia Scintu – Ispanijoje gimusi Italijos ir Vokietijos pilietė, kuri esą ruošėsi skristi į Niujorką su savo vyru vokiečiu. Dienraštis „El Pais“ nurodė, kad ji galėjo būti auka, apie kurią pranešė Vokietija.

– Lenkija: 1

Lenkijos naujienų televizija TVN24 citavo Briuselio prokurorę Ine Van Wymersch, kuris sakė, kad tarp žuvusiųjų metropolitene buvo asmuo, turėjęs Lenkijos pilietybę.

– Liberija: 1

Liberijos užsienio reikalų ministerija nurodė, kad tarp žuvusiųjų buvo Nyderlanduose gyvenusi liberietė Elita Borbor Weah.

Olandijos žiniasklaida anksčiau ją apibūdino kaip 41 metų Nyderlandų pilietę, kuri vyko į savo patėvio laidotuves Jungtinėse Valstijose.

– Marokas: 1

Vienas Maroko pilietis buvo tarp žuvusiųjų per sprogimą metropolitene, nurodė Maroko naujienų agentūra MAP.

– Peru: 1

37 metų Adelma Marina Tapia Ruiz, gyvenusi Belgijoje, buvo pirmoji auka, įvardyta po atakos oro uoste. .

Jos vyras ir dvynės dukros tik atsitiktinai liko gyvi, kai vyriškis nubėgo paskui žaidusias mergaites.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas