Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 28 /13:47

Belgijoje atliekant teroristinės atakos tyrimą areštuoti 8 asmenys

Belgijos policija sulaikė aštuonis asmenis, kurie, kaip įtariama, „rengėsi įvykdyti teroristinę ataką“ šalyje, antradienį paskelbė federalinė prokuratūra.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / „AFP“/„Scanpix“

Vėlai pirmadienį buvo surengta reidų sostinėje Briuselyje, Antverpeno uostamiestyje ir pasienio mieste Epene, sakoma pareiškime.

Atskirai šaltinis teismų sistemoje naujienų agentūrai AFP sakė, kad areštuoti asmenys yra „labai jauni radikalizuoti žmonės“, tikriausiai priklausantys džihadistų judėjimui.

Prokuroro pareiškime minimi du tyrimai, kurių vienam vadovavo federalinė policija Briuselyje, o kitam – tyrimo teisėjas Antverpene.

Vykdant abu tyrimus pirmadienį buvo surengti reidai į namus, o pareiškime teigiama, kad: „Tarp šių dviejų bylų yra sąsajų, tačiau tolesnis tyrimas turės parodyti, kiek šios dvi grupės buvo tarpusavyje susijusios.“

Antverpeno tyrimo metu buvo suimti penki asmenys, įskaitant vieną Epene, netoli Vokietijos sienos, ir trys asmenys, vykdant tyrimą Briuselyje.

Pareiškime teigiama, kad mažiausiai penki iš sulaikytųjų įtariami planavę „įvykdyti teroristinį išpuolį Belgijoje“.

Abiem atvejais įtariamieji buvo sulaikyti, bet kaltinimai jiems dar nepateikti.

Šaltiniai kalbėjo apie daugiau nei vieną galimą išpuolį, tačiau pareiškime teigiama, kad galutinis taikinys ar taikiniai dar nenustatyti.

Abiejuose tyrimuose buvo atliktos kratos Molenbeke, Briuselio centre esančiame rajone, kuriame gyvena daug migrantų iš Šiaurės Afrikos ir kuris buvo minimas ankstesniuose terorizmo tyrimuose.

Tai pirmieji tokie areštai Belgijoje nuo lapkričio mėnesio, kai vienam Briuselio gyventojui buvo pareikšti kaltinimai terorizmo nusikaltimais dėl policijos pareigūno nužudymo peiliu.

2016–2018 metais Belgija susidūrė su mirtinų džihadistų išpuolių banga.

Šiuo metu Briuselyje vyksta devynių įtariamųjų, kaltinamų dalyvavus 2016-ųjų kovo mėnesio sprogdintojų mirtininkų išpuoliuose, per kuriuos žuvo 32 žmonės, teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas