Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgijoje kultūros sektoriaus atstovai protestavo prieš ribojamųjų priemonių atnaujinimą

Tūkstančiai Belgijos atlikėjų, kino teatrų operatorių, renginių organizatorių ir kitų meno pasaulio atstovų sekmadienį susivienijo protestuodami prieš vyriausybės sprendimą stabdyti šalies kultūrinį gyvenimą, siekiant užkirsti kelią omikron varianto plitimui.
Protestas dėl naujų ribojimų Belgijoje
Protestas dėl naujų ribojimų Belgijoje / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Protestuotojai, laikydami plakatus su užrašais „Šou turi tęstis“ ir„Nėra kultūros – nėra ateities“, taikiai būriavosi, nepaisydama pliaupiančio lietaus, kaltindami vyriausybę nesąžiningai nusitaikius į kultūros sektorių naujaisiais su koronavirusu susijusiais apribojimais.

Pagal priemones, kurios įsigaliojo sekmadienį, tokie renginiai kaip kalėdinės mugės galės tęstis, o restoranams ir barams leidžiama toliau dirbti su kai kuriais naujais apribojimais.

Net Belgijos vyriausybei patariantis mokslinis komitetas neprašė uždaryti kultūros sektoriaus.

Pasak valstybinio transliuotojo RTBF, daugybė kino teatrų ir kitų vietų nepaisė nurodymo stabdyti veiklą.

Pučiamųjų orkestras sekmadienį lydėjo protestuotojus Briuselio „Mont des Arts“ vadinamame miesto komplekse – simbolinėje vietoje, kur 1830 metais buvo paskelbta Belgijos nepriklausomybė.

Garsūs kultūros veikėjai lipo į sceną išreikšti savo nepasitenkinimo.

Organizatoriai ragino dalyvius dėvėti kaukes ir laikytis socialinio atstumo.

Pasak institucijų, taikiame proteste dalyvavo 5 tūkst. žmonių.

Pagal naujas taisykles viešoji veikla uždarose patalpose bus griežtai ribojama, o sporto aistruoliai nebus įleidžiami į stadionus ir uždaras patalpas.

Visgi Belgijos vyriausybė nepaskelbė visiško karantino, koks buvo įvestas kaimyniniuose Nyderlanduose šventiniam sezonui.

Po beveik dvejus metus trukusio priverstinio uždarymo ir riboto atnaujinimo kultūros sektorius tikėjosi, kad jo pastangos, įskaitant specialius oro kokybės matuoklius salėse, atskirtas vietas ir ribotą lankytojų skaičių, leis išvengti apribojimų naštos.

Belgijoje priemonės taikomos nepaisant to, kad pastarosiomis savaitėmis nuolat mažėjo hospitalizacijų dėl COVID-19 skaičius. Vyriausybės teigimu, dėl greito omikron varianto perdavimo prevencinių priemonių imtis būtina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito