Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 03 18 /23:00

Belgijos policija Paryžiaus išpuolių dalyvį Salahą Abdeslamą sučiupo gyvą

Penktadienio vakarą Belgijos ir Prancūzijos policijos pareigūnai per bendrą operaciją sulaikė vieną iš Paryžiaus išpuolių vykdytojų Salahą Abdeslamą. Per operaciją Briuselyje įvyko susišaudymas, įtariamas teroristas buvo sužeistas.
Policijos operacija Briuselio Molenbeko rajone
Policijos operacija Briuselio Molenbeko rajone / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mes sučiupome jį“, – naujieną socialiniame tinkle „Twitter“ patvirtino Belgijos valstybės sekretorius Theo Franckenas, šalies vyriausybėje atsakingas už prieglobsčio suteikimą ir migraciją.

26 metų Prancūzijos pilietis S.Abdeslamas buvo sulaikytas Briuselio miesto Molenbeko rajone po susišaudymo su policijos pareigūnais, per kurį naudoti ir sprogmenys. Per operaciją sulaikyti dar keturi ieškomi asmenys.

Vienas iš jų, S.Abdeslamo bendrininkas, taip pat buvo sužeistas. Kiti trys sulaikytieji – vienos šeimos nariai, suteikę prieglobstį S.Abdeslamui.

S.Abdeslamas per sulaikymą buvo sužeistas į koją.

Penktadienio vakarą internete paviešintas dramatiškos scenos vaizdo įrašas. Jame matyti, kaip policijos pareigūnai sulaiko ir nutempia į juodą automobilį vieną vyrą sužeista koja. Ar šiame įraše užfiksuotas S.Abdeslamo ar kito įtariamojo sulaikymas, Belgijos teisėsauga kol kas nekomentuoja.

VIDEO: Policijos operacija Briuselyje

Policijai pavyko susekti S.Abdeslamo buvimo vietą po to, kai kitame bute Briuselyje šią savaitę buvo rasta jo pirštų atspaudų.

„Keliai yra smarkiai saugomi, pareigūnai blokuoja visus išėjimus iš gatvės“, – apie operaciją pranešė news.sky.com reporteris Mattas Rhodesas. Jis pasakojo, kad per operaciją pareigūnai naudojo garsines granatas ir dūmų uždangas.

„Scanpix“ nuotr./Belgijos pareigūnai medžioja Salahą Abdeslamą
„Scanpix“ nuotr./Salahas Abdeslamas

TAIP PAT SKAITYKITE: Salahas Abdeslamas vėl išsprūdo policijai iš rankų

Išpuolių Paryžiuje dalyvis jau kelias dienas buvo medžiojamas Briuselyje, kur policijos pareigūnai vykdė plataus masto antiteroristinę operaciją.

Antradienį Belgijos transliuotojas RTBF paskelbė, kad vienas ieškomiausių teroristų paspruko, kai jo butą šturmavo pareigūnai.

26 metų S.Abdeslamas įtariamas prisidėjęs prie 2015 metų lapkričio 13-osios teroro aktų Paryžiuje organizavimo ir vykdymo. Per juos žuvo 130 žmonių.

„Remiantis mūsų informacija, labiau nei tikėtina, kad jis yra vienas iš dviejų asmenų, kurie pabėgo per susišaudymą“, – rašė RTBF.

Belgijos prokurorai penktadienį patvirtino, kad įvykio vietoje buvo rasti S.Abdeslamo pirštų atspaudai.

Belgijos ministras pirmininkas Charles'is Michelis po S.Abdeslamo arešto penktadienio vakarą surengė skubų pasitarimą su Prancūzijos prezidentu Francois Hollande'u, kuris yra Briuselyje atvykęs į ES šalių vadovų susitikimą.

Nuo lapkričio vidurio Belgijoje areštuota ir apkaltinta 11 asmenų, siejamų su minėtomis žudynėmis Paryžiuje, aštuoni iš jų tebėra sulaikyti.

Iš Maroko kilęs S.Abdeslamas, laikomas atlikęs pagrindinį logistinį vaidmenį per išpuolius Paryžiuje 2015 metų lapkričio 13-ąją, kai teroristai nužudė 130 žmonių. Per kelias valandas nuo žudynių Prancūzijos sostinėje S.Abdeslamas pabėgo per sieną į Belgiją. Manoma, kad jis mažiausiai tris savaites slapstėsi bute Molenbeke.

Jo brolis, Brahimas, susisprogdinęs per išpuolį Paryžiuje, buvo tyliai palaidotas ketvirtadienį Briuselyje.

Kitas nukautas Paryžiaus teroro aktų dalyvis, Bilalas Hadfi buvo taip pat tyliai palaidotas tose pačiose kapinėse miesto šiaurės vakaruose praėjusią savaitę.

Minėtų atakų sumanytojas, teroristinės grupuotės „Islamo valstybė“ narys Abdelhamidas Abaaoudas, taip pat Briuselio gyventojas buvo nukautas per reidą Paryžiuje lapkritį.

Abu jie susiję su Molenbeku, kuriame gyvena daugiausia imigrantai ir kuris tapo islamistų smurto židiniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas