Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bendra komisija dėl branduolinės sutarties su Iranu susirinks rugsėjo 1-ąją

Bendra komisija, koordinuojanti daugiašalį susitarimą su Iranu dėl šiitiškos respublikos branduolinės programos, rugsėjo 1-ąją susitiks Vienoje, penktadienį pranešė Europos sąjunga.
Iranas
Iranas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Iranas

Šis pranešimas buvo paskelbtas padidėjus įtampai tarp Jungtinių Valstijų ir jų sąjungininkių Europoje, nepritariančių Vašingtono pastangoms sugrąžtint Jungtinių Tautų sankcijas Iranui.

Posėdžiui pirmininkaus Europos Sąjunga; jame dalyvaus Jungtinės Karalystės, Prancūzijos, Vokietijos, Kinijos, Rusijos ir Irano atstovai, sakoma ES pranešime.

JAV penktadienį apkaltino Kiniją ir savo sąjungininkes Britaniją bei Prancūziją „išsižadant savo pareigų“, Vašingtonui vienašališkai siekiant užtikrinti, kad būtų pratęstas Iranui taikomas ginklų embargas ir būtų pratęstos platesnės JT sankcijos, įvestos nuo 2006 metų.

Britanija, Prancūzija ir Vokietija ketvirtadienį atmetė šiuos JAV planus, laikydamos juos „nesuderinamais su mūsų dabartinėmis pastangomis palaikyti JCPOA“ – 2015 metais priimta Bendrą išsamių veiksmų planą, turintį neleisti Teheranui pasigaminti branduolinių ginklų.

JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija vienašališkai pasitraukė iš sutarties su Iranu 2018 metais, bet pastaruoju metu kontroversiškai tvirtino tebeturinti teisę priversti sugrąžinti sankcijas Teheranui, pasinaudodama JCPOA numatytų „šuolio atgal“ mechanizmu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas