Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bild“ šaltiniai: Berlynas nebetiki Ukrainos pergale

Priešingai nei teigiama viešojoje erdvėje, Berlynas nebetiki, kad Ukraina sugebės laimėti karą, leidinys „Bild“ cituoja tokius savo šaltinių Vokietijos gynybos ministerijoje žodžius.
Volodymyras Zelenskis ir Olafas Scholzas
Volodymyras Zelenskis ir Olafas Scholzas / dpa/Scanpix

Leidinys pažymi, kad šalies gynybos ministras Borisas Pistorius ir toliau atkakliai tvirtina, kad Ukrainos pergalė yra būtina. Tačiau informuoti šaltiniai „Bild“ teigė, kad ministerijoje nebetikima Ukrainos pergalės galimybe.

Vokietijos kariuomenės pareigūnai pastebėjo, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gretose esama „didelio išsekimo“. Pasak jų, ukrainiečiai laukia artėjančių prastų rudens ir žiemos orų, tikėdamiesi, kad tai sulėtins rusų veržimąsi. Rusija, nepaisydama didelių nuostolių, „sistemingai žengia į priekį“, analitiniuose dokumentuose teigė Vokietijos gynybos ministerija. Ministerijos ekspertai nežino, kaip sustabdyti Rusijos puolimą, o Rusijos ketinimai tęsti kovą Berlynui kelia „didžiulį nerimą“.

15min primena, kad Vokietija skelbė neketinanti perduoti Ukrainai daugiau didelės karinės įrangos, išskyrus jau paskelbtą. Taigi, po 18 tankų „Leopard 2“ pristatymo, daugiau jų tiekiama nebus, nors Bundesveras turi apie 300 tokių tankų atsargų. Tas pats pasakytina ir apie kitų rūšių įrangą – pėstininkų kovos mašinas, šarvuočius, savaeiges haubicas ir kt.

O.Scholzas: nesutiksime su Rusijos diktuojama taika

Neseniai su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu susitikęs Olafas Scholzas sakė, kad jis ir Ukrainos vadovas sutarė, jog būtina surengti taikos konferenciją, kurioje dalyvautų ir Rusija, tačiau taika Ukrainoje „gali būti pasiekta tik remiantis tarptautine teise“ ir kad „nesutiksime su Rusijos diktuojama taika“.

Nesutiksime su Rusijos diktuojama taika“, – pažymėjo O.Scholzas.

V.Zelenskis siekia karinės ir finansinės paramos artėjant sunkiai žiemai, baiminantis, kad parama sumažės, jei Donaldas Trumpas kitą mėnesį laimės JAV prezidento rinkimus.

Šeštadienį planuotas svarbus Ramšteino formato susitikimas su tarptautiniais sąjungininkais buvo atidėtas, nes JAV prezidentas Joe Bidenas atšaukė suplanuotą kelionę į Europą, kad galėtų sutelkti dėmesį į Floridą siaubiančio uragano Miltono keliamą grėsmę.

Vokietija yra antroji po Jungtinių Valstijų pagal dydį pagalbos Ukrainai teikėja, tačiau O.Scholzas ne kartą atsisakė perduoti Kyjivui savo ilgojo nuotolio raketų „Taurus“, baimindamasis konflikto su branduolinį ginklą turinčia Rusija paaštrėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant