Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Bloomberg“: Čekija rado beveik milijoną šaudmenų Ukrainai, tačiau jai trūksta pinigų

Čekija nori suburti šalių grupę, kuri padėtų finansuoti šaudmenų tiekimą jų badą šiuo metu išgyvenančiai Ukrainai, kad ši galėtų tęsti savo kovą su Rusijos invazija, skelbia naujienų agentūra „Bloomberg“.
Amunicija
Amunicija / „AFP“/„Scanpix“

Pasak straipsnio, apie šią iniciatyvą pirmą kartą prabilta praėjusį savaitgalį, kai Čekijos prezidentas Petras Pavelas pareiškė, kad Praha už Europos Sąjungos ribų rado 800 tūkst. šovinių, iš kurių daugiau nei pusę sudarė 155 mm šoviniai.

Čekija nurodė, kad yra pasirengusi tarpininkauti tiekiant šią amuniciją Ukrainai.

Šalies gynybos ministerija sakė koordinuojanti pastangas ir užsitikrinusi preliminarius Kanados ir Danijos, taip pat kelių kitų šalių įsipareigojimus.

Dėl politinių ginčų Kongrese Jungtinės Valstijos jau kelis mėnesius atideda daugiau kaip 60 mlrd. dolerių pagalbos Kyjivui teikimą. Tuo tarpu Europos Sąjunga taip pat sunkiai įgyvendina planą suteikti Ukrainai 1 mln. šovinių bei nesutaria dėl 5 mlrd. eurų karinės pagalbos fondo, skirto kompensuoti valstybėms narėms už naujų ginklų tiekimą Kyjivui.

Čekijai reikalinga suma siekia 1,5 mlrd. dolerių, įvardijo leidinys "Financial Times", remdamasis su diskusijomis susipažinusiais asmenimis. Pareigūnai Prahoje teigė negalintys pateikti detalių apie finansavimą ar amunicijos kilmę.

Teigiama, kad apmokėjus sandorį, kariaujančiai Ukrainai šoviniai galėtų būti pristatyti per kelias savaites.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas