Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Bloomberg“ turi svarbią žinutę J.Bidenui: tokie veiksmai tik padeda V.Putinui

Joe Bideno administracija pažadėjo Ukrainai „tvirtą paramą“, tačiau praktiškai pasirodė esanti pernelyg atsargi. Apie tai rašoma naujienų agentūros „Bloomberg“ redakcijos straipsnyje, kuriame analizuojama, kad suteikdamos Ukrainai ginklų, bet nustatydamos jų naudojimo apribojimus, JAV suriša jai rankas.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „Shutterstock“

Kaip naujausią pavyzdį straipsnio autoriai nurodo modernių tolimojo nuotolio raketų tiekimą Ukrainai, uždraudžiant jas naudoti Rusijoje. Žurnalistai taip pat pabrėžia, kad trečiojo pasaulinio karo bijančio J.Bideno pasirinkta politika „neturi didelės prasmės“.

„Jei J.Bidenas nori padėti privesti šį karą prie priimtinos pabaigos – o jis turėtų – jis turi nustoti dvejoti“, – įsitikinę „Bloomberg“ žurnalistai, primygtinai reikalaujantys suteikti Ukrainai ginklų savigynai.

Žurnalistai pabrėžia, kad Ukrainai taikomi ginklų apribojimai yra tiesiogiai naudingi Vladimirui Putinui. Jie sukuria saugumo zoną, iš kurios Rusijos pajėgos gali nebaudžiamai pulti, suteikia Kremliui laiko prisitaikyti prie pokyčių fronte ir papildyti savo pajėgas, neleisdamos Ukrainai veiksmingai kontratakuoti. Jos taip pat sustiprina Rusijos pranašumą gyvosios jėgos ir ginkluotės srityje.

„Nėra prasmės toliau rišti Ukrainos rankas“

Taigi JAV teikia Ukrainai pakankamai pagalbos, kad ji galėtų tęsti karą, bet nepakankamai, kad šalis galėtų daryti realią pažangą.

„Nėra prasmės toliau rišti Ukrainos rankas“, – ragina žurnalistai.

Teksto autoriai J.Bideno administracijos sprendimus aiškiai apibrėžti savo interesus ir raudonąsias linijas vadina teisingais. Tarp jų yra ir tai, kad Vakarų kariai neturėtų būti siunčiami kariauti į Ukrainą ir turėtų būti uždrausta naudoti Vakarų ginklus prieš civilius taikinius Rusijoje.

„Tačiau suteikti Ukrainai daugiau laisvės kovoti su V.Putinu yra ir strategiškai, ir morališkai prasminga, nes dėl to bus daromas spaudimas per daug išsiplėtusioms Rusijos pajėgoms ir jos ekonomikai, o Ukrainai bus suteikta daugiau priemonių apsiginti ir geresnių svertų deryboms“, – mano „Bloomberg“.

Autoriai taip pat pažymi, kad tik V.Putinas gali sustabdyti milžinišką destrukciją ir žudynes, kurias jis sukėlė. Kad tai padarytų, jis turi būti įsitikintas, kad tai geriausia išeitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas