Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Bolivijos parlamente susimušė įstatymų leidėjai

Bolivijos parlamento salėje antradienį užvirė konkuruojančių įstatymų leidėjų muštynės – kairiųjų prezidento Luiso Arce ministro pranešimas virto smūgių ir plaukų rovimo spektakliu.
Bolivijos policija
Bolivijos policija / „AP“/„Scanpix“

Viskas prasidėjo nuo to, kad parlamentas iškvietė ministrą Eduardo del Castillo pateikti ataskaitą apie gruodį įvykusį Luiso Fernando Camacho, konservatyvaus Santa Kruso departamento gubernatoriaus ir pagrindinio opozicijos veikėjo, įkalinimą.

Gindamas suėmimo teisėtumą, E.del Castillo kritikavo L.S.Camacho partijos „Creemos“ parlamentarus, pavadindamas juos „radikaliomis, vagiančiomis, smurtaujančiomis grupuotėmis, atvykusiomis vogti Bolivijos žmonių piniginių“.

Jam kalbant, grupė opozicijos įstatymų leidėjų iškėlė plakatus su užrašu „su politiniais kaliniais nėra demokratijos“ ir E.del Castillo nuotraukomis su prierašu „teroro ministras“.

Kai saujelė vyriausybę palaikančių parlamentarų pabandė plakatus atimti, tarp maždaug 20 narių kilo muštynės, kurios, kaip matyti iš socialiniuose tinkluose paskelbtų vaizdų, truko kelias minutes.

Visgi konfliktas baigėsi be rimtų sužeidimų.

Ataskaitos pristatymas buvo trumpam sustabdytas, o „Creemos“ įstatymų leidėja Maria Rene Alvarez apkaltino E.del Castillo skatinus priešišką atmosferą.

Šis incidentas yra naujausias epizodas, išryškinantis poliarizaciją Andų šalyje, kurioje, opozicijos teigimu, yra apie 180 politinių kalinių.

Kairiųjų vyriausybė kalinius kaltina 2019-aisiais rėmus įtariamą perversmą prieš buvusį prezidentą Evo Moralesą ir palaikius jo įpėdinę, dešiniųjų pažiūrų Jeanine Anez, kuri taip pat sėdi kalėjime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius