Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Borisas Johnsonas traukiasi iš JK įstatymų leidėjo pareigų

Buvęs Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas penktadienį šokiravo Didžiąją Britaniją, pasitraukdamas iš įstatymų leidėjo pareigų, nes jam buvo pasakyta, kad bus nubaustas už parlamento klaidinimą, praneša naujienų agentūra „Associated Press“.
Borisas Johnsonas
Borisas Johnsonas / „Zuma Press“/„Scanpix“ nuotr.

Borisas Johnsonas pasitraukė iš pareigų gavęs įstatymų leidėjų tyrimo rezultatus dėl klaidinančių pareiškimų, kuriuos jis pateikė parlamentui apie taisykles pažeidžiančius vyriausybės vakarėlius pandemijos metu.

Ilgame atsistatydinimo pareiškime Borisas Johnsonas apkaltino oponentus bandymu jį išstumti – ir užsiminė, kad gali bandyti grįžti.

„Labai liūdna palikti Parlamentą – bent jau kol kas“, – sakė jis.

B.Johnsonas sakė, kad gavo laišką iš Privilegijų komiteto, „kuriame, mano nuostabai, aiškiai nurodoma, kad jie yra pasiryžę panaudoti prieš mane nukreiptą procesą, kad išstumtų mane iš Parlamento“.

Jį tiriantį komitetą jis pavadino „kengūros teismu“.

„Jų tikslas nuo pat pradžių buvo pripažinti mane kaltu, neatsižvelgiant į faktus“, – sakė B.Johnsonas.

Dėl atsistatydinimo bus surengti specialūs rinkimai, kuriuose bus siekiama pakeisti B.Johnsoną Londono priemiestyje esančios vietos įstatymų leidėju.

B.Johnsonas, kurio karjera buvo skandalų ir sugrįžimų kalneliai, 2019 m. atvedė konservatorius į triuškinančią pergalę, tačiau mažiau nei po trejų metų jis buvo išstumtas savo paties partijos.

Jis laukė Bendruomenių Rūmų standartų komiteto tyrimo rezultatų dėl klaidinančių pareiškimų, kuriuos jis pateikė parlamentui dėl daugybės susirinkimų vyriausybiniuose pastatuose 2020 ir 2021 m., pažeidusių pandeminio uždarymo taisykles.

Policija galiausiai skyrė 126 baudas už naktinius vakarėlius, išgertuves ir „vyno penktadienius“, įskaitant vieną baudą B.Johnsonui, o skandalas padėjo paspartinti jo premjeravimo pabaigą.

Tikėtasi, kad komitetas savo ataskaitą paskelbs per kelias ateinančias savaites, o B.Johnsonui galėjo grėsti pašalinimas iš Bendruomenių Rūmų, jei būtų nustatyta, kad jis sąmoningai melavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas