Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Boriso Nemcovo nužudymo byloje – naujas įtariamas užsakovas

Rusijos opozicinio politiko Boriso Nemcovo nužudymo byloje atsirado naujas įtariamasis. Kaip rašo leidinys „Komersant“, tyrėjai susidomėjo Čečėnijos gyventoju Ruslanu Muchadinovu, kuris ir gali būti asmuo, nusikaltimo vykdytojams pažadėjęs 25 mln. rublių už politiko likvidavimą.
Maskva gedi nužudyto opozicijos lyderio Boriso Nemcovo
Boriso Nemcovo nužudymo vietoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Anksčiau Rusijos žiniasklaida skelbė, kad įtariamu nužudymo organizatoriumi tyrėjai laiko įtakingos čečėnų šeimos atstovą, vidaus kariuomenės majorą Ruslaną Geremejevą.

Pagal pirminius B.Nemcovo žmogžudyste apkaltinto buvusio vidaus kariuomenės karininko Zauro Dadajevo parodymus, nuo kurių jis vėliau atsisakė, kažkoks Rusikas (mažybinė vardo Ruslanas forma – red. past.) jam ir kitiems įtariamiems nusikaltimo dalyviams perdavė automobilį „ZAZ Chance“, pistoletą ir šovinių, pažadėdamas 25 mln. rublių už B.Nemcovo likvidavimą.

Kitas kaltinamasis, Temerlanas Eskerchanovas, sakė, kad Rusikas vairuoja automobilį „Mercedes ML“. Kadangi Rusijos tyrimų komitetas nustatė, kad toks automoblis galėjo priklausyti Vidaus reikalų ministerijos vidaus kariuomenės bataliono „Sever“ vadui R.Geremejevui, tyrėjai darė prielaidą, kad būtent šis asmuo ir yra Rusikas.

R.Geremejevo apklausti nepavyko, nes jis, kaip manoma, išvyko į Jungtinius Arabų Emyratus. Tačiau dabar tyrimas pasuko kitu keliu ir atkreipė dėmesį į R.Muchadinovą. Tyrėjai nuvyko į jo namus ir apklausė artimuosius. Buvo nustatyta, kad būtent R.Muchadinovas Maskvoje važinėjo automobiliu „Mercedes ML“.

Borisas Nemcovas Maskvos centre buvo nušautas šių metų vasario 27-ąją. Dėl šios žmogžudystės suimti penki asmenys. Pagrindiniu kaltinamuoju laikomas buvęs čečėnų bataliono „Sever“ kovotojas Z.Dadajevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas