Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 04 16 /19:22

Bostono maratone sprogdintos dvi bombos, daugiau užtaisų nerasta

Mirtinam išpuoliui per maratoną Bostone buvo panaudotos tik dvi bombos, sakė Masačusetso gubernatorius, paneigdamas anksčiau pasirodžiusius pranešimus neva rasti dar du sprogstamieji užtaisai.
Bostonas po sprogimo
Bostonas po sprogimo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Gubernatorius Devalas Patrickas pabrėžė, jog „svarbu išaiškinti, kad vakar buvo rasti tik du sprogstamieji užtaisai“ ir kad jokių nesprogusių bombų ar užtaisų pirmadienį po dviejų sprogimų nerasta.

FTB ramina: Bostone nėra jokių papildomų grėsmių

Po sprogimų per Bostono maratoną nėra jokių papildomų žinomų grėsmių, pareiškė antradienį Federalinio tyrimų biuro (FTB) pareigūnas.

Specialusis FTB agentas Rickas DesLauriers sakė žurnalistams, kad po pirmadienio išpuolio tęsiasi tyrimai įvairiose vietose, bet „žinomų papildomų grėsmių nėra“.

Aukšto rango policijos pareigūnas minėjo, kad sužeistųjų Bostone yra daugiau kaip 170, iš jų 17 būklė – kritiška.

Atnaujinta 19.22 val.: Barackas Obama: sprogdinimai Bostone buvo bailus teroro aktas

Jungtinių Valstijų prezidentas Barackas Obama antradienį sprogdinimus Bostone pavadino „bailiu“ teroro aktu, tačiau sakė, jog kol kas nežinoma, kas kaltas dėl šių dviejų sprogimų – užsieninė ar vietinė grupuotė, ar „piktavalis individas“.

„Tai buvo baisus ir bailus išpuolis, – sakė B.Obama Baltuosiuose rūmuose. – Kiekvieną kartą, kai bombų taikiniais tampa nekalti žmonės, – tai yra teroro aktas“, – sakė jis.

Pasak B.Obamos, nors prie Bostono maratono finišo linijos pirmadienį nugriaudėjusių trijų žmonių gyvybes nusinešusių ir dar daugiau kaip 170 sužeidusių sprogimų rezultatas aiškus, tačiau jo motyvai ir organizatoriai  lieka nežinomi.

„Tačiau mes vis dar nežinome, kas įvykdė šį išpuolį arba kodėl, ar jį suplanavo ir įvykdė teroristinė organizacija – vietos ar užsienio, ar tai buvo piktavalio individo išpuolis“, – kalbėjo prezidentas.

Tačiau B.Obama dar kartą pažadėjo, kad išpuolio kaltininkai bus surasti ir teisiami, bei perspėjo, jog terorizmas negąsdina Amerikos.

„Mes tai taip pat žinome – Amerikos žmonės nebus terorizuojami“, – sakė jis.

Savo atviroje ir nuoširdžioje kalboje B.Obama pažadėjo informuoti amerikiečius apie tyrimo eigą ir prašė likti budrius.

„Jums pasakiau tai, ką mes žinome. Žinome, kad buvo detonuotos bombos. Žinome, kad jos tikrai padarė didelės žalos. Nežinoma, kas tai padarė“, – sakė jis.

„Kol kas nesuvokiame motyvo. Taigi, kol kas viskas tėra spėlionės“, – kalbėjo B.Obama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas