Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Brangus draudimas: V.Putino svečių izoliavimas Rusijai jau kainavo milijardus rublių

Nuo koronaviruso pandemijos pradžios Rusijos prezidento Vladimiro Putino administracija jau išleido milijardus rublių, kad apsaugotų šalies lyderį nuo bent menkiausios tikimybės užsikrėsti COVID-19. Mat reikia iš anksto karantinuoti visus, kurie gyvai bendrauja su V.Putinu, skelbia BBC Rusijos tarnyba.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Vyriausybė, kaip aiškėja, atseikėjo daugybę mokesčių mokėtojų lėšų, kad viešbučiuose įvairiose Rusijos vietose izoliuotų visus, kurie vyksta susitikti su V.Putinu, – pilotus, medikus, net Antrojo pasaulinio karo veteranus.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, tiesa, tvirtina, kad visos šios priemonės – normali karantino įgyvendinimo procedūra.

Vis dėlto sumos įspūdingos. BBC žurnalistai paskaičiavo, kad priemonėms, skirtoms stabdyti COVID-19 plitimą, Rusijos prezidento administraciniam direktoratui buvo skirta daugiau nei 6,4 mlrd. rublių (72 mln. eurų).

Didelė šių lėšų dalis atiteko žmonių, kurie susitinka su prezidentu, stebėjimui ir izoliavimui. Esą karantino paslaugos buvo teikiamos dvylikoje viešbučių ir sanatorijų – Maskvos, Maskvos regione, Sočyje, Jaltoje.

Kaip pabrėžia BBC, visi šie viešbučiai priklauso V.Putino administracijai. Daugiausia juose apgyvendinami prezidentinių lėktuvų pilotai, skrydžių palydovai – prieš kiekvieną išvyką kelias dienas ar net savaites reikia karantinuotis.

Kiti reguliariai su V.Putinu vienoje patalpoje būnantys asmenys – asmeniniai jo fotografai ir operatoriai.

Jiems irgi reikėjo karantinuotis – kaip ir Antrojo pasaulinio karo veteranams, kurie sėdėjo šalia V.Putino, žurnalistams, pernai dalyvavusiems kasmetinėje prezidento spaudos konferencijoje, medikams, kurie tikrina V.Putiną ir kitus aukščiausio rango pareigūnus.

Penktadienį ir Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas pradėjo saviizoliaciją prieš artėjantį susitikimą su V.Putinu Maskvoje.

68 metų V.Putinui pirmoji vakcinos dozė buvo suleista antradienį. Jis atsisakė tai daryti viešai, negana to, neatskleista, kokia vakcina Rusijos prezidentas skiepijosi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas