Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilija atsisakė kampanijos „džiaugiuosi būdama prostitutė“

Brazilijos sveikatos ministerija atsisakė socialinės reklamos, kuri interneto svetainėje skambėjo šūkiu „Džiaugiuosi būdama prostitutė“, pranešė naujienų tarnyba BBC.
Prostitutė ir transvestitas laukia klientų.
Prostitutė ir transvestitas laukia klientų. / AFP/Scanpix nuotr.

Anot ministerijos vadovo Alexandre Padilha, skandalinga reklama buvo pradėta transliuoti be vadovybės žinios. „Kol aš esu valdžioje, tokios reklamos nebus“, – sakė ministras.

A.Padilha paaiškino, kad diskusiją sukėlęs reklamos baneris buvo dalis kampanijos, kuri turėjo įspėti apie lytiškai plintančias ligas, taip pat sumažinti išankstinį nusistatymą prieš sekso paslaugų teikėjus. Tarnyba gavo svetainės lankytojų skundų, kad pateikta reklama propaguoja prostituciją. Tuomet reklaminis šūkis pakeistas nauju: „Nebijokite naudotis prezervatyvu“.

Brazilijoje vyksta reklaminė kampanija prieš AIDS, kurią Jungtinių tautų organizacija vadina viena iš efektyviausių pasaulyje. Kampanijos metu nemokamai dalinami prezervatyvai, vyriausybė remia ŽIV gydymo programas ir aktyviai padeda vietos ir tarptautinėms nevyriausybinėms organizacijoms.

Brazilija legalizavo prostituciją (ne viešnamius), tad prostitutės bendradarbiauja su Sveikatos apsaugos ministerija, joms platinami prezervatyvai ir informacija apie gydymo metodus. Tuo pačiu metu šalies vyriausybė kovoja su sekso turizmu, kuris vis auga. Prostitutėmis, kaip pastebima, dėl skurdo šalyje dirba vis jaunesnės merginos ir vyrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento