Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 09 /22:24

Brazilijoje sudužo lėktuvas su 62 žmonėmis, niekas neišgyveno

Dvimotoris keleivinis lėktuvas, skridęs iš Kaskavelo į Gvaruljosą, penktadienį sudužo Vinjedo vietovėje, San Paulo valstijoje, pietryčių Brazilijoje, pranešė didžiausias Brazilijos naujienų portalas globo.com.
Sudužusio lėktuvo nuolaužos gyvenamųjų namų rajone
Sudužusio lėktuvo nuolaužos gyvenamųjų namų rajone / Kadras iš vaizdo įrašo

Lėktuvas su 58 keleiviais ir keturiais įgulos nariais sudužo ankstyvą penktadienio popietę vietos laiku Kapelos rajone Vinjedo mieste.

Kaip pranešė orlaivį valdanti oro transporto bendrovė „Voepass Linhas Aéreas“, tai buvo ATR-72 modelio turbopropelerinis keleivinis lėktuvas, skridęs iš Kaskavelo į Gvaruljosą.

„Voepass“ sutelkė visas priemones, kad padėtų nukentėjusiesiems. Vis dar nėra patvirtinimo, kaip įvyko avarija ir kokia yra dabartinė lėktuve buvusių žmonių būklė“, – pareiškė bendrovės atstovai.

Netrukus Vinjedo miesto merija pranešė, kad per avariją niekas iš skridusių lėktuvu neišgyveno. San Paulo valstijos vyriausybė teigia, kad į įvykio vietą siunčia pastiprinimą.

Liudininkų vaizdo įrašuose matyti, kaip lėktuvas nevaldomai krenta žemyn, o po jo susidūrimo su žeme į dangų pakyla didžiulis juodų dūmų kamuolys.

Vinjedo miesto merijos teigimu, lėktuvas nukrito Rekanto Florido gyvenamųjų namų kvartale. Nepaisant to, kad aviakatastrofa įvyko tankiai gyvenamoje zonoje, nukentėjusių asmenų ant žemės nėra. Pirminiais duomenimis, stipriau apgriautas tik vienas namas.

„Scanpix“/AP nuotr./Sudužusio lėktuvo nuolaužos gyvenamųjų namų rajone
„Scanpix“/AP nuotr./Sudužusio lėktuvo nuolaužos gyvenamųjų namų rajone

Vietos ugniagesių tarnyba į nelaimės vietą išsiuntė ugniagesių komandas. Joje taip pat dirba civilinė gynyba ir karo policija.

Brazilijos televizija „GloboNews“ parodė filmuotą medžiagą, kurioje matyti didelis degantis plotas ir dūmai, kylantys iš, regis, lėktuvo fiuzeliažo.

Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva, dalyvaujantis Pietų Brazilijoje vykstančiame renginyje, paprašė susirinkusiųjų atsistoti ir pagerbti nelaimės aukas tylos minute.

Vinjedo ir kaimyninio Valinjoso miesto ligoninės buvo mobilizuotos priimti galimus nukentėjusiuosius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas