Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijos įstatymų leidėjai nubalsavo už Čiabuvių tautų ministerijos galių apribojimą

Brazilijos Deputatų Rūmai trečiadienį nubalsavo už tai, kad būtų apribotos Čiabuvių tautų ir Aplinkos ministerijų galios. Sprendimas laikomas prezidento Luizo Inacio Lula da Silvos klimato kaitos tikslų įgyvendinimo apsunkinimu.
Brazilijos čiabuviai
Brazilijos čiabuviai / „AP“/„Scanpix“

Jei įstatymo projektui pritars Senatas, iš Čiabuvių tautų ministerijos bus atimti įgaliojimai nustatyti naujų rezervatų ribas, ši funkcija bus perduota Teisingumo ministerijai.

Įstatymo projekte numatyta, kad Aplinkos ministerija taip pat neteks kaimo vietovių žemės registravimo priežiūros įgaliojimų, kurie yra labai svarbūs stebint ir kovojant su neteisėtu miškų kirtimu, taip pat vandens išteklių valdymo galių.

Šiemet grįžęs į prezidento postą, L.I.Lula da Silva įkūrė pirmąją Brazilijoje Čiabuvių tautų ministeriją.

Nauji įgaliojimai, kurie dabar greičiausiai bus panaikinti, abiem ministerijoms buvo suteikti sausio 1 dieną, kai L.I.Lula da Silva pradėjo eiti pareigas. Tačiau jos buvo laikinos, o kad taptų nuolatinės, jas turėjo patvirtinti Kongresas.

Po to, kai antradienį Deputatų Rūmai nubalsavo už kitą priemonę, ribojančią čiabuvių rezervatų ribų nustatymą, tai buvo antroji L.I.Lula da Silvos nesėkmė aplinkosaugos srityje per 24 valandas.

Antradienį priimtame tekste, kuriam taip pat turės pritarti Senatas, sakoma, kad rezervatai gali būti tik tose žemėse, kuriose čiabuviai gyveno ir 1988 metais, kai buvo paskelbta dabartinė konstitucija.

Tačiau L.I.Lula da Silvos vyriausybei pavyko išvengti visiško jos 37 ministerijų sudėties atmetimo. Taip būtų buvusi visiškai panaikinta Čiabuvių tautų ministerija, būtų buvę grįžta prie mažesnės sudėties kabineto – tokio, kaip ankstesnio prezidento Jairo Bolsonaro laikais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito