Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Brigados atstovas: iš trijų pusių rusai pusiau apsupo Avdijivką

Šiuo metu Avdijivka iš trijų pusių yra pusiau apsupta rusų, jie miestą apšaudo visais turimais ginklais. Kovos Avdijivkos sektoriuje nesiliauja.
Ukrainos kariai prie Avdijivkos
Ukrainos kariai prie Avdijivkos / „Reuters“/„Scanpix“

Rusijos pajėgos kasdien bando surengti puolimus ir atakas, nacionalinio teletilto eteryje situaciją nupasakojo generolo leitenanto Marko Bezručko vardu pavadintos 110-osios atskirosios mechanizuotosios brigados atstovas spaudai Antonas Kotsukonas, pažymėjęs, kad šiuo metu rusai persigrupuoja „gavę didelį smūgį į dantis“.

„Jie telkia savo rezervus – čia atsivežė apie 40 tūkst. karių, kaupia įvairaus kalibro amuniciją. Ir kol kas nėra jokių ženklų, kad rusai atsisakė savo planų apsupti Avdijivką...“, – pabrėžė jis.

Pasak A.Kotsukono, rusai stengiasi veikti kompleksiškai ir bando pulti iš kelių krypčių vienu metu. Pastaruoju metu jie naudoja schemą, kai į puolimą siunčia nedidelius 10-20 žmonių būrius. Ukrainos kariai juos aptinka ir sunaikina artilerija.

„Kodėl jie taip elgiasi? Tuo metu, kai ši puolimo grupė išvyksta, jie pakelia daugybę savo bepiločių lėktuvų... O tuo metu, kai mūsų artilerija išardo šią pėstininkų grupę, jie bando aptikti mūsų artileriją“, – aiškino brigados atstovas.

Tokius rusų veiksmus jis pavadino „viščiuko žaidimu“, kai okupantai palieka savo žmones ir bando nustatyti ukrainiečių artilerijos pozicijas.

Be to, A.Kotsukonas pridūrė, kad pati Avdijivka šiuo metu yra pusiau apsupta priešo iš trijų pusių.

„Miestas dabar atrodo siaubingai, jis visiškai sugriautas... Tačiau net ir tokiomis aplinkybėmis jame tebegyvena 1 500 žmonių“, – kalbėjo jis.

{relatedarticles|Taip pat skaitykite|right

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas