Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07 03 /20:17

Britų laikraštis „The Sun“ pareiškė remiantis leiboristus JK parlamento rinkimuose

Britų bulvarinis laikraštis „The Sun“ trečiadienį pranešė, kad „atėjo laikas leiboristams“, taip išreikšdamas paramą pagrindinei opozicinei partijai, siekiančiai pergalės parlamento rinkimuose Jungtinėje Karalystėje. 
Britanijos rinkimų įvykiai. / Stefan Rousseau / AP
Britanijos rinkimų įvykiai. / Stefan Rousseau / AP

Anot leidinio, konservatoriai po 14 valdymo metų yra išsekę ir susiskaldę. 

Įtakingo laikraščio, kuris priklauso Ruperto Murdocho (Ruperto Merdoko) žiniasklaidos imperijai „News Corp“, paramą ne kartą yra užsitikrinę įvairaus plauko politiniai lyderiai.

Ankstesnį kartą „The Sun“ parėmė leiboristus 1997 metais, kai britų ministru pirmininku tapo Tony Blairas (Tonis Bleras).

„Metas naujam treneriui“, – su Europos futbolo čempionatu susiedamas ironiškai rašo laikraštis ketvirtadienio numerio viršelyje.

Ilgoje „The Sun“ redakcinėje skiltyje rašoma, kad laikraštis palaiko daugelį konservatorių ministro pirmininko Rishi Sunako (Rišio Sunako) politikos krypčių, įskaitant ginčytiną planą deportuoti tūkstančius prieglobsčio prašytojų į Ruandą.

Tačiau joje priduriama, kad pastaruosius 14 metų partijos valdymas dažnai būdavo chaotiškas ir atkreipė dėmesį į susiskaldymą partijos viduje.

„Trumpai tariant, toriai yra išsekę“, – rašoma leidinio išvadoje.

Laikraštis „The Sun“ apie centro kairiuosius leiboristus rašė, kad jų lyderis Keiras Starmeris (Kiras Starmeris), kuris kaip didžiausios parlamento partijos lyderis taps ministru pirmininku, „pelnė teisę perimti valdžią“.

„Nėra abejonių, kad seras Keiras Starmeris sunkiai kovojo, kad pakeistų savo partiją į gerąją pusę, nors tai vis dar nebaigtas darbas“, – teigė bulvarinis laikraštis.

„The Sun“ nuolat pavykdavo nuspėti rinkimų laimėtoją, todėl britų partijos visada stengėsi pelnyti laikraščio paramą.

Britų spauda yra dažniausiai linkusi palaikyti konservatorius, tačiau pastarosiomis dienomis leiboristus parėmė tokie leidiniai kaip „The Financial Times“, „The Economist“ ir „The Sunday Times“.

Rinkimai JK vyksta ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas