Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Britų sankcijos – artimiausiai Vladimiro Putino aplinkai

Didžioji Britanija įves sankcijas trims oligarchams, vadinamiems Vladimiro Putino draugais, milijardieriams Borisui ir Igoriui Rotenbergams bei Genadijui Timčenkai bei penkiems Rusijos bankams, tarp jų ir tam, į kurį pervedamas V.Putino atlyginimas, praneša radijo stotis „Svoboda“.
Genadijus Timčenka
Romanas Rotenbergas (kairėje), Vladimiras Putinas ir Genadijus Timčenka (trečias iš dešinės) / „Scanpix“ nuotr.

Jungtinė Karalystė įšaldys visą jos jurisdikcijoje esantį šių asmenų turtą, taip pat uždraus jiems atvykti į šalį.

Rusijos oligarchas G.Timčenka yra vienas artimiausių prezidento Vladimiro Putino bičiulių, naftos magnatas, kompanijų „Novatek“ ir „Sibur“ direktorių tarybų vadovas. Rotenbergai taip pat laikomi vienais artimiausių V.Putinui žmonių. Juos sieja ne tik bendri verslai, bet ir aistra ledo rituliui, kurį itin mėgsta žaisti Rusijos prezidentas V.Putinas. G.Timčenka yra vieno garsiausių Rusijoje Sankt Peterburgo SKA ledo ritulio klubo didžiausias rėmėjas ir vadovas.

„Scanpix“ nuotr./Genadijus Timčenka
„Scanpix“ nuotr./Genadijus Timčenka

Milijardierius Igoris Rotenbergas yra Arkadijaus Rotenbergo, kuris jaunystėje su V.Putinu treniravosi dziudo, sūnus. Jis iš tėvo perėmė daugumą verslų ir juos sėkmingai vysto.

„Twitter“ nuotr./Igoris Rotenbergas
„Twitter“ nuotr./Igoris Rotenbergas

Jo tėvas A.Rotenbergas pasiskelbė vadinamųjų V.Putino rūmų Gelendžiko kurorte savininku, kai opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno komandos tyrimas atskleidė, kad šie itin prabangūs rūmai prie Juodosios jūros, įvertinti daugiau nei 1,5 mlrd. JAV dolerių, buvo pastatyti V.Putinui.

„Scanpix“/AP nuotr./Arkadijus Rotenbergas ir Vladimiras Putinas
„Scanpix“/AP nuotr./Arkadijus Rotenbergas ir Vladimiras Putinas

Arkadijaus Rotenbergo brolis Borisas Rotenbergas yra grupės SGM, didžiausios Rusijos dujotiekių ir elektros energijos tiekimo linijų statybos bendrovės, savininkas.

Borisas Rotenbergas
Borisas Rotenbergas

Jo sūnus Romanas Rotenbergas Rusijoje irgi yra garsi asmenybė. Jis yra Rusijos ledo ritulio federacijos viceprezidentas, anksčiau dirbo G.Timčenkos išlaikomame Sankt Peterburgo SKA ledo ritulio klube.

Nuotr. iš ska.ru/Romanas Rotenbergas
Nuotr. iš ska.ru/Romanas Rotenbergas

Arkadijus Rotenbergas ir jo jaunesnis brolis Borisas, V.Putinui atėjus į valdžią, tapo itin sėkmingais ir įtakingais verslininkais, abiems taikomos vakarų sankcijos nuo 2014 metų, kai Rusija aneksavo Krymą. A.Rotenbergo kompanijos pastatė tiltą į Rusijos aneksuotą Krymą.

Sankcijos apima galimą turto įšaldymą ir draudimą atvykti į Jungtinę Karalystę. Bankams „Rossiya“, „IS Bank“, „General Bank“, „Promsvyazbank“ ir „Juodosios jūros bankui“ taip pat bus taikomos sankcijos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jurijus Kovalčiukas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jurijus Kovalčiukas

„Rossija bank“ priklauso Jurijui Kovalčiukui, kuris tiriamojoje žurnalistikoje buvo apibūdinamas kaip vienas artimiausių V.Putino žmonių. Tarp banko akcininkų – Rusijos prezidento sūnėnas Michailas Šelomovas ir sena V.Putino pažįstama Svetlana Krivonogich, kuri žiniasklaidoje vadinama nesantuokinės V.Putino dukters motina. Pats V.Putinas, remiantis oficialia informacija, į šio banko kortelę gauna atlyginimą.

Per „Promsvyazbank“ vyksta valstybinių užsakymų gynybos srityje apmokėjimas. Kiti trys sąraše esantys bankai veikia Rusijos aneksuotame Kryme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas