Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų žvalgyba įvardijo užsienio reikalų ministro S.Lavrovo vizitų į Afrikos šalis tikslą

Britų žvalgyba įvardijo užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo vizitų į Afrikos šalis tikslą, apie tai socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė Didžiosios Britanijos gynybos ministerija, remdamasi žvalgybos duomenimis.
Sergejus Lavrovas
Sergejus Lavrovas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Rusijos privačiai karinei bendrovei „Wagner“ tikriausiai pavyko taktinis puolimas Donbase Vugleghirskos HE ir gretimame Novoluhanske kaime. Kai kurios Ukrainos pajėgos tikriausiai jau buvo išvestos iš šios srities“, – teigiama pranešime.

Kartu pabrėžiama, kad Rusijos užsienio reikalų ministras S.Lavrovas šiuo metu vyksta į Egiptą, Etiopiją, Ugandą ir Kongo Respubliką.

Didžiosios Britanijos žvalgyba teigia, kad Rusija „pasistengs išnaudoti vizitus apkaltinti Vakarus tarptautinės maisto krizės provokavimu ir pasitelkti Afrikos valstybių paramą“, kurios išlieka neutralios dėl Rusijos kariuomenės invazijos į Ukrainą.

Primenama, kad Rusija nuo 2014-ųjų deda dideles pastangas, kad užtikrintų savo įtaką Afrikoje, o privačią karinę kampaniją „Wagner“ dažnai naudojo kaip vieną iš „mėgstamiausių“ įtakos regione įrankių.

Britų žvalgyba mano, kad Rusija pirmiausia bendrauja su Afrikos šalimis, nes mano, jog tai sustiprins jos, kaip „didžiosios galios“, kurios statusą Rusijos Federacija siekia įgyti, vaidmenį.

„Antriniai jos tikslai greičiausiai bus užsitikrinti prekių nuolaidas ir įtikinti Afrikos valstybes balsuoti pagal Rusijos interesus tarptautiniuose forumuose“, – pridūrė žvalgybos pareigūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas