Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Britų žvalgyba: rusų universitetams liepta vengti kritiškų politinių diskusijų

Rusijos valdžia nurodė universitetų bendruomenėms vengti kalbėti apie neigiamas tendencijas šalyje, sekmadienį skelbė britų žvalgyb
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.

Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos socialiniame tinkle „X“ skelbiamame pranešime sakoma, kad spalio viduryje Rusijos švietimo ir mokslo ministerija nurodė universitetams akademinės veiklos metu vengti atvirų diskusijų apie bet kokias „neigiamas politines, ekonomines ir socialines tendencijas“ Rusijoje.

Tai dar labiau apriboja informacinę erdvę karo meto Rusijoje, todėl tampa sunkiau atvirai diskutuoti politikos klausimais, teigė JK žvalgyba.

„Tikėtina, kad ilgainiui tai tik dar labiau sustiprins tendenciją, kad Rusijos politikos formavimas vyks politiškai priimtinų, Kremliui palankių požiūrių aido kambaryje“, – sakoma pranešime.

Žvalgyba pridūrė, kad labai tikėtina, jog Kremlius nori dar labiau užgniaužti neigiamą požiūrį į vadinamąją specialiąją karinę operaciją prieš numatomą prezidento Vladimiro Putino kandidatavimą 2024 metų kovą vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas