Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Briuselio Molenbeko rajonas – džihadistų ir narkomanų irštva

Belgai buvo šokiruoti, kai sužinojo apie policijos reidus Briuselyje, per kuriuos suimti du įtariamieji. Tačiau mažai kas nustebo sužinoję, kad pareigūnai lankėsi Molenbeko rajone, kuris jau seniai garsėja kaip džihadistų, narkotikų prekeivių ir nuo teisingumo besislapstančių asmenų užuovėja, rašo independent.co.uk.
Molenbeko rajonas
Molenbeko rajonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Reidas atliktas praėjus 24 valandoms po išpuolių Paryžiuje. Teigiama, kad į rajoną atvyko ginkluoti policijos pareigūnai, kinologai.

„Jie išsitraukė ginklus, apsupo vieną vyrą ir jį suėmė. Tai buvo tarsi filmas“, sakė įvykį matęs trylikametis Anas, kuris tuo metu buvo su dviem paaugliais draugais.

Visi šie paaugliai priklauso vienai iš gatvės gaujų. „Policija kartais mus persekioja. Jie mano, kad mes islamistai“, – pasakoja vaikinas. Dviejų jo draugų vardai yra Mohammedai.

Šiame rajone daugiausia gyvena marokiečių ir turkų

Paskutiniu metu Molenbeko rajonas buvo susijęs beveik su visais Belgijoje vykusiais išpuoliais, kurie priskiriami terorizmui.

Šiame rajone daugiausia gyvena marokiečių ir turkų.

Visgi Molenbekas – viena skurdžiausių šalies vietų. Čia nedarbas siekia 30 proc., o vienas iš keturių gyventojų neturi Belgijos paso. Rajone gyvena per 95 tūkst. žmonių. Daugiausia marokiečių ir turkų.

Pasipiktinimas valdžia, gaujų smurtas, islamo radikalizacija – visa tai susiję su šiuo Briuselio rajonu. Pasak policijos pareigūnų, pavojingiausios gaujos susikūrė būtent Molenbeko rajone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas