Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 10 /15:42

Šveicarijos policija sukelta ant kojų pastebėjus įtariamus teroristus

Belgijos policija toliau tęsia reidus, kuriais siekiama išsiaiškinti su terorizmu siejamus asmenis ir jų veiklą. Vieno iš tokių reidų metu ketvirtadienį aptiktas ginklų sandėlis, skelbia Belgijos žiniasklaida. Tuo metu Šveicarijoje specialiosios pajėgos pradėjo operaciją, pastebėjus keturis įtariamus džihadistus.
Belgijos policija
Belgijos policija / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Pranešama, kad ginklų pilnas rūsys aptiktas name, Molenbeko rajone, Briuselyje. Šis rajonas liūdnai pagarsėjo po Paryžiaus atakų. Būtent jame augo vienas iš pagrindinių teroro atakos organizatorių, „Islamo valstybės“ džihadistas Abdelhamidas Abaaoudas.

Šiame rajone gyveno ir džihadistas Salahas Abdeslamas, kurio vis dar ieško visos Europos teisėsauga.

Tuo metu Šveicarijos policijos pareigūnai taip pat įsijungė į antiteroristinę operaciją, gavę pranešimą apie Ženevoje pastebėtus keturis įtartinus asmenis, siejamus su teroro aktais Paryžiuje.

„Vykdydami tyrimą po Paryžiaus išpuolių“, šių asmenų „aktyviai ieško Ženevos policijos pareigūnai ir partneriai“, nurodoma pranešime.

Daugiau informacijos apie ieškomus asmenis nepateikta, tačiau pranešime tai pat sakoma, kad policijos pajėgos sustiprintos visame mieste, esančiame prie Šveicarijos ir Prancūzijos sienos, maždaug už 500 km nuo Paryžiaus.

„Ženevos policija... sustiprino saugumo parengtį“, – nurodoma jame.

Jungtinių Tautų kompleksą Ženevoje saugojantys apsaugininkai, kitaip nei paprastai, yra apginkluoti automatiniais ginklais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas