Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Būkite atsargūs“: J.Bidenas įspėjo Kinijos prezidentą po susitikimo su V.Putinu

Paskelbęs apie planus siųsti kasetinius šaudmenis Ukrainai, Joe Bidenas susitiko su Kinijos prezidentu. Pokalbių metu jis Xi Jinpingui pasakė „būti atsargiam“, nes Pekinas pasikliauja Vakarų investicijomis, sakoma ištraukose iš interviu CNN.
Xi Jinpingas, Joe Bidenas
Xi Jinpingas, Joe Bidenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Aš pasakiau: Tai nėra grėsmė. Tai yra pastaba“, – sakė J.Bidenas.

„Nuo to laiko, kai Rusija įžengė į Ukrainą, 600 Amerikos korporacijų pasitraukė iš Rusijos. O jūs man sakėte, kad jūsų ekonomika priklauso nuo investicijų iš Europos ir Jungtinių Valstijų. Ir būkite atsargūs. Būkite atsargūs“, – sakė J.Bidenas.

Paklaustas, koks buvo Xi atsakas, J.Bidenas atsakė: „Jis klausėsi ir nesiginčijo. Ir, jei pastebėjote, jis nepuolė prie Rusijos visu smarkumu“.

V.Putinas ir Xi Jinpingas kovo mėnesį surengė dvi dienas trukusias derybas, per kurias buvo išsakyti šilti žodžiai apie Kinijos ir Rusijos draugystę ir bendra kritika Vakarams, tačiau nebuvo jokių diplomatinio proveržio dėl Ukrainos ženklų.

JAV ir Kinijos santykiuose padidėjo įtampa ir pesimizmas dėl nacionalinio saugumo klausimų, įskaitant Taivaną, Rusijos karą Ukrainoje ir didėjančius JAV eksporto draudimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas