Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Buvęs FTB vadovas J.Comey viešai liudys Kongrese

Buvęs FTB vadovas Jamesas Comey, kurį atleisdamas JAV prezidentas Donaldas Trumpas sukėlė didelį triukšmą, sutiko viešai liudyti apie Rusijos kišimąsi į 2016 metų prezidento rinkimus, penktadienį paskelbė aukščiausio rango demokratas Senato žvalgybos komitete.
FTB direktorius Jamesas Comey
Buvęs FTB direktorius Jamesas Comey / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Viliuosi, kad buvusio direktoriaus Comey liudijimas padės atsakyti į kai kuriuos klausimus, iškilusius po to, kai prezidentas taip staiga atleido direktorių Comey, – sakoma Marko Warnerio pareiškime. – Direktorius Comey daug metų garbingai tarnavo savo šaliai ir nusipelno progos papasakoti savo istoriją. Dar daugiau, Amerikos žmonės nusipelno progos ją išgirsti.“

Posėdžio data bus pakirta po žuvusių amerikiečių karių Atminimo dienos, kuri šiemet bus minima gegužės 29 dieną, nurodoma pareiškime.

Šią savaitę pasirodė virtinė pribloškiančių įtarimų prezidentui, tarp jų – tvirtinimai, kad jis galėjo trukdyti teisingumui nurodydamas J.Comey nutraukti tyrimą dėl jo aukšto rango patarėjo.

Penktadienį laikraštis „The Washington Post“ pranešė, kad tiriant Rusijos pastangas pakreipti rinkimus D.Trumpo naudai, vykdomas tyrimas ir dėl vieno Baltųjų rūmų aukšto rango pareigūno. Tuo tarpu laikraštis „The New York Times“ rašė, jog JAV prezidentas pasakė aukštiems Rusijos pareigūnams, kad J.Comey atleidimas pašalino „didelį spaudimą“ jam.

Tai prieštarauja viešiems Baltųjų rūmų pareiškimams, kad J.Comey atleidimas nėra susijęs su vykdomu tyrimu.

Prezidento žentas Jaredas Kushneris yra tarp tų pareigūnų, kurių kontaktai su Rusijos vyriausybe sulaukė atidaus dėmesio.

Ketvirtadienį D.Trumpas pareiškė tapęs „didžiausios raganų medžioklės“ per Amerikos politinę istoriją auka ir piktai atmetė kaltinimus bandžius nutraukti tyrimą dėl galimo jo rinkimų komandos narių susimokymo su Rusija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas