Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Buvęs JAV kariuomenės vadas B.Hodgesas: V.Putiną gali patraukti oligarchai – jie nepatenkinti

Rusijos vadovui Vladimirui Putinui artimi oligarchai gali atsisukti prieš jį ir priversti pasitraukti iš valdžios, jei jis atsisakys nutraukti karą Ukrainoje. Kaip laikraščiui „The Sun“ sakė buvęs JAV kariuomenės vadas generolas leitenantas Benas Hodgesas, kai Rusijos oligarchams baigsis pinigai, baigsis ir jų lojalumas V.Putinui.
Benas Hodgesas – JAV atsargos generolas
Benas Hodgesas – JAV atsargos generolas / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, Vakarai daugeliui Rusijos oligarchų įvedė griežtas sankcijas. Jiems buvo uždrausta keliauti į užsienį, o jų turtas buvo įšaldytas, todėl žlugo daugelis jų tarptautinių verslo sandorių ir jie liko be pragyvenimo šaltinio.

Benas Hodgesas mano, kad šios sankcijos, kurios tebegalioja iki šiol, gali būti lemiamas veiksnys V.Putinui žlugti, nes oligarchai yra labai nepatenkinti tokiais apribojimais.

„Kažkuriuo metu oligarchai, vidinis ratas, pavargs nuo visų jiems taikomų apribojimų, įskaitant jų turtą. Kažkuriuo momentu jie pasakys: „Aš negaliu važiuoti pas savo meilužę prie Adrijos jūros. Aš nebegaliu siųsti savo vaikų į mokyklą Londone ar Stanforde“. Ir tada, manau, galbūt kažkas įvyks“, – sakė jis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas

Buvęs JAV kariuomenės vadas mano, kad reikia toliau daryti spaudimą Rusijai ir jos oligarchams.

„Turime izoliuoti Rusiją nuo likusio pasaulio diplomatiniu, ekonominiu, politiniu ir kariniu požiūriu. Rusijos pralaimėjimas turi būti mūsų strateginis tikslas, o tai reiškia, kad padarysime viską, kas būtina jam pasiekti“, – sako jis.

Kitas būdas nuversti V.Putiną, B.Hodgeso nuomone, yra nuteikti prieš jį jo paties piliečius.

Kovo mėnesį vykusiuose prezidento rinkimuose V.Putinas surinko 87 proc. balsų. Tačiau jei pasitikėjimas ilgamečiu lyderiu pradės mažėti, pokyčiai gali įvykti greitai.

„Rusijos žmonės turi patys nuspręsti, kada jiems gana. Rusijoje nepamatysite tokių protestų gatvėse kaip Minske ar net Irano sostinėje Teherane. Ir aš manau, kad kada nors tai pasikeis. Nežinau, kada jie galutinai pratrūks“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas