Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Pakistano lyderis P.Musharrafas paskelbtas paieškomu asmeniu ekspremjerės B.Bhutto nužudymo byloje

Pakistano kovos su terorizmu teismas paskelbė buvusį šalies karinį lyderį Pervezą Musharaffą paieškomu asmeniu buvusios premjerės Benazir Bhutto nužudymo byloje ir nurodė konfiskuoti jo turtą, ketvirtadienį pranešė vienas teismo pareigūnas.
 Benazir Bhutto
Benazir Bhutto / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Pakistanas Mirtis

2013 metais P.Musharrafui buvo iškelti kaltinimai dėl 2007-aisiais įvykdyto B.Bhutto nužudymo, bet trejais metais vėliau atšaukus draudimą jam išvykti iš šalies, buvęs lyderis pasitraukė į Dubajų.

Minėtas pareigūnas sakė, kad P.Musharrafas laikomas besislapstančiu asmeniu.

Teismas taip pat išteisino penkis vyrus, kaltintus priklausius Talibanui ir prisidėjus prie suokalbio nužudyti B.Bhutto, pirmąją musulmoniškojo pasaulio premjerę, teigė pareigūnas.

Visgi teismas pripažino dviejų policijos pareigūnų kaltę ir už „netinkamus veiksmus nusikaltimo vietoje“ skyrė jiems po 17 metų laisvės atėmimo bausmę ir 500 tūkst. rupijų (beveik 4 tūkst. eurų) baudas.

Tai yra pirmieji teismo nuosprendžiai priimti šioje byloje. B.Bhutto žuvo 2007-aisiais per šaudynes ir mirtininko sprogdintojo ataką, surengtą per rinkimų kampanijos mitingą Ravalpindyje.

Premjerės nužudymu P.Musharrafo vyriausybė tada kaltino Pakistano talibų vadą Baitullah Mehsudą, bet jis savo kaltę neigė. Šis kovotojas buvo nukautas per amerikiečių bepilotės skraidyklės ataką 2009-ųjų rugpjūtį.

2010 metų Jungtinių Tautų parengtoje ataskaitoje P.Musharrafo vyriausybė apkaltinta nesuteikus B.Bhutto tinkamos apsaugos. Ataskaitoje tvirtinama, kad jos mirties buvo galima išvengti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito