Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Buvęs Vokietijos kancleris vėl prabilo apie pokalbius su V.Putinu – ne tik buvusius, bet ir būsimus

Dėl palankumo agresiją vykdančiai Rusijai kritikuojamas buvęs Vokietijos kancleris Gerhardas Schroederis neketina nutraukti ryšių su Vladimiru Putinu, nepaisant karo Ukrainoje. „Aš neatsisakysiu galimybės kalbėtis su prezidentu Putinu“, – sekmadienį paskelbtame interviu laikraščiui „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ pareiškė G.Schroederis.
Gerhardas Shroederis ir Vladimiras Putinas
Gerhardas Shroederis ir Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Interviu jis pakartojo Rusijos skleidžiamą naratyvą, esą dėmesį reikia skirti ne ginklų tiekimui, o diplomatinėms deryboms. Ukraina teigia, kad Vakarų ginkluotė yra būtina, siekiant atremti rusų puolimą ir apsaugoti ukrainiečius nuo Maskvos vykdomo genocido.

„Netikiu kariniu sprendimu. Karą galima užbaigti tik diplomatinėmis derybomis. Karių ir Ukrainos civilių gyventojų likimą galima palengvinti tik diplomatiniu būdu“, – kalbėjo G.Schroederis

Kovo pradžioje G.Schroederis buvo nuvykęs į Maskvą ir kalbėjosi su V.Putinu apie karą Ukrainoje. „Kiek aš jį supratau per savo pokalbį, jis yra suinteresuotas, kad sprendimas būtų pasiektas derybų keliu“, – teigė G.Schroederis.

Dėl pataikavimo Rusijai G.Schroederio dalis bendražygių ragina jį pašalinti iš socialdemokratų partijos, tačiau tokia procedūra yra sudėtinga.

G.Schroederis Vokietijos kanclerio pareigas ėjo 1998–2005 metais. Jis pasmerkė Rusijos invaziją į Ukrainą kaip nepagrįstą, bet kartu pareiškė, kad dialogas su Maskva turi tęstis.

Gegužės pabaigoje jis paskelbė pasitraukiantis iš „Rosneft“ direktorių tarybos ir atsisakė narystės „Gazprom“ stebėtojų taryboje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas