Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Zimbabvės armijos vadas, padėjęs nušalinti R.Mugabe, prisaikdintas viceprezidentu

Buvęs Zimbabvės armijos vadas, kuris vadovavo kariniam valdžios perėmimui, padėjusiam nutraukti 37 metus trukusį Roberto Mugabe valdymą, ketvirtadienį buvo prisaikdintas vienu iš dviejų šalies viceprezidentų.
Constantino Chiwenga
Constantino Chiwenga / AFP/„Scanpix“ nuotr.

61 metų generolas Constantino Chiwenga prisiekė Hararėje. Jis pažadėjo būti ištikimas Zimbabvei ir „paklusti konstitucijai, ją palaikyti ir ginti“, pranešė ceremoniją matęs naujienų agentūros AFP žurnalistas.

„Savo pareigas vykdysiu su visa savo jėga, kaip geriausiai išmanau ir sugebu“, – sakė C. Chiwenga, kuris vilkėjo juodą kostiumą.

C.Chiwenga praėjusį mėnesį išėjo į atsargą.

Lapkričio 15-ąją kariškiai laikinai perėmė šalies kontrolę, o po šešių dienų R.Mugabe atsistatydino ir valstybės vadovu tapo Emmersonas Mnangagwa, kurį R.Mugabe keliomis savaitėmis anksčiau buvo atleidęs iš viceprezidento posto.

Antruoju viceprezidentu ketvirtadienį buvo prisaikdintas politikos veteranas, ilgametis valstybės saugumo ministras Kembo Mohadi.

93 metų R.Mugabe kariškiams įsikišus buvo nušalintas, valdančiojoje partijoje ZANU-PF suintensyvėjus vidaus kivirčams, kas turėtų jį pakeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai